19.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Правильний вибір — заможна громада!

Правильний вибір — заможна громада!

Роман Буковський кандидат у депутати
до Київської обласної ради

Це було непросте рішення, але щоб залишатися з виборцями і надалі приносити користь громаді, я вирішив іти на місцеві вибори разом із командою Президента України.
У політиці я не новачок, жителі Київщини знають мене як депутата Київської обласної ради.
На моє тверде переконання, людина дії, а саме до таких я себе відношу, мусить реалізуватися там, де є така можливість. На сьогоднішній день партія влади «Слуга Народу» є саме таким інструментом для реалізації позитивних змін, щоб не втрачати ще п’ять років. Час діяти, і це потрібно робити рішуче, тому я і став членом президентської команди Київщини.
Я знаю і розумію, що робота депутата не обмежується присутністю на сесіях, участю в голосуваннях і роботою в комісіях. Це лише невелика частина обов’язків, які необхідно виконувати, щоб дійсно працювати на благо своєї громади, регіону і держави.
Я визначив для себе основні напрямки діяльності в якості депутата Київської обласної ради:
Розвиток інфраструктури
Сьогодні Київщина є інвестиційно привабливим регіоном із високим рівнем фінансової самодостатності та величезним потенціалом для розвитку. Але запитаємо себе: чи є умови життя в містах і селах області комфортними?
Звичайно, ні! Тому нам потрібен потужний імпульс для переходу на вищий рівень якості життя за кращими європейськими стандартами.
І цього неможливо досягти без кардинальної модернізації інфраструктури систем ЖКГ.
Також важливий напрямок діяльності — сприяння диджіталізації процесу надання адміністративних послуг. Розвиток інфраструктури необхідний не лише в містах, мають бути впроваджені гарантії рівного підходу до розвитку всіх територій, в тому числі найменших та найвіддаленіших сіл регіону.
Освіта
Повноцінне забезпечення освітніх потреб — це першочергове завдання для влади. Будівництво, реконструкція, ремонт шкіл, дитсадків мають бути в пріоритеті для області, і я докладу максимум зусиль, щоб це так і було.
Ще одна серйозна проблема в освітній галузі — недостатнє фінансування.
Всі освітні заклади міста і району, на жаль, фінансуються по залишковому принципу.
З дитсадками ситуація відносно нормальна, бо вони фінансуються з місцевих бюджетів. Зі школами справи набагато гірші. Зараз вони фінансуються з районного бюджету, і цих грошей ледве вистачає на виплату заробітної плати вчителям. Всі інші потреби освітніх закладів незаконно перекладають на плечі батьків. Саме вони фінансують ремонти класів, покупку господарчих товарів, наочного обладнання та інших необхідних речей. Так не має бути!
У світлі останніх кроків децентралізації, освітні заклади мають бути передані в комунальну власність місцевим громадам. Це вирішить питання з повноцінним фінансуванням нагальних потреб дошкільної та шкільної освіти з бюджетів територіальних громад.
Також батьків дошкільнят і школярів хвилює питання, чим харчуються їхні діти. Впровадження контролю якості харчування, затвердження нових сучасних рецептур корисних страв допоможе покращити ситуацію і позитивно вплине на здоров’я дітей.
Медицина
Одне із моїх основних завдань в якості депутата обласної ради — сприяння розвитку мережі закладів охорони здоров’я, щоб жителі області мали змогу отримувати весь спектр сучасних якісних медичних послуг за місцем проживання і безкоштовно.
Сьогодні ситуація в місцевих лікарнях вкрай складна: не вистачає кваліфікованих лікарів, відсутнє сучасне обладнання. Жителі змушені звертатись до приватних медичних закладів, сплачувати значні кошти, щоб здати необхідні аналізи чи пройти обстеження. Потрібно докласти максимум зусиль, щоб якісна медична допомога була доступна кожному.
Також буду продовжувати свою роботу з впровадження профілактичних заходів щодо раннього виявлення таких важних хвороб, як онкологія, цукровий діабет, туберкульоз та інших хвороб, які легше попередити ніж потім лікувати.
У свою минулу каденцію я допомагав з організацією профілактичних медичних оглядів для дітей і дорослих у віддалених населених пунктах нашої області. Для цього залучалися висококваліфіковані лікарі­волонтери. Ця практика виявилась доволі ефективною, тому її буде продовжено і розширено.
Розвиток спорту
Пріоритетним напрямком у роботі вважаю підтримку молоді і спорту! Турбота про підростаюче покоління дуже важлива. Будучи в свій час головою комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму, я переконався, що Київщина має великий спортивний потенціал, тому я маю амбітні плани щодо створення мережі об’єктів для проведення змістовного молодіжного дозвілля та з розвитку дитячого і юнацького спорту. Я — за здоровий і активний спосіб життя. Тому беззаперечно підтримую організаторів спортивних змагань у Вишгородському районі, незалежно від виду спорту. Придбання форми для клубів і секцій, спортивного інвентаря для шкіл – це вже стало невід’ємною частиною у моєму житті. Дітей потрібно забирати з вулиці, давати їм можливість реалізувати себе.
Турбота про людей поважного віку
Ще один з важливих напрямків моєї депутатської діяльності — це турбота та увага до людей поважного віку, особливо — до ветеранів війни та праці, адже про потреби літніх людей я знаю з перших уст. Вважаю, що рівень культури суспільства визначається саме ставленням до людей, які вже, зважаючи на вік, заслуговують на повагу і турботу з нашого боку.
Шановні жителі Вишгородщини!
Європейські стандарти якості життя для кожного з вас можуть стати реальністю вже зараз. І саме від вас залежить, хто буде представляти ваші інтереси в найближчі роки.
Зробіть правильний вибір на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня.
Правильний вибір — заможна громада!