28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

«РЕКОНСТРУКЦІЯ» ПО-ВИШГОРОДСЬКИ

«РЕКОНСТРУКЦІЯ» ПО-ВИШГОРОДСЬКИ

ЩЕ ОДНЕ СКАНДАЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО!
«РЕКОНСТРУКЦІЯ» ПО-ВИШГОРОДСЬКИ:
З ТУАЛЕТУ — В ЧОТИРИПОВЕРХОВУ БУДІВЛЮ

Нещодавно на туалеті, що розташований по вулиці Грушевського у м. Вишгороді, навпроти скверу пам’ятника воїнам-афганцям, з’явився інформаційний банер. Згідно з інформацією, розміщеною на цьому банері, буде проведено «реконструкцію нежитлової будівлі під центр дозвілля з закладами громадського харчування».
Відповідно до публічної кадастрової карти, земельна ділянка з кадастровим номером 3221810100:01:193:0100 площею 0,1906 гектара має цільове призначення «ДЛЯ ІНШОЇ ЖИТЛОВОЇ ЗАБУДОВИ» (див. скріншот), а не для заявленої «реконструкції» туалету. А тому вважаю, що інформація про «реконструкцію нежитлової будівлі (туалету) під центр дозвілля із закладами громадського харчування» — це інформація для замилювання людям очей, щоб приспати їх пильність з метою уникнення справедливого масового обурення мешканців міста. Адже останнім часом у м. Вишгороді, де ще є клаптик вільної землі, там з’являється забудовник, який отримує прибуток, а мешканцям залишає лише незручності та проблеми.
Зведена будівля буде приватною власністю, і власник розмістить там, що захоче.
Нежитлова будівля — це туалет. Тобто, в результаті «реконструкції» по-вишгородськи З ТУАЛЕТУ, площа забудови якого становить біля 145 м², з’явиться чотириповерхова будівля, площа забудови якої буде вже 1000 м². Тобто, площа забудови збільшиться майже у 7 разів, а отже, це не реконструкція, а будівництво нової будівлі.
На цій земельній ділянці площею 0,1906 гектара розміщені різні комунікації, доказом чого є чотири люки. Тобто ця земельна ділянка не вільна, на ній розташоване комунальне майно. Як же її можна було передавати під таку «реконструкцію»?
Якщо вона здійсниться, то будуть знищені всі зелені насадження та дерева, яких багато росте на цій земельній ділянці. Також буде знищений тротуар, а на його місці з’явиться стоянка для десяти автомобілів, що змусить пішоходів пересуватися по проїзній частині.
Поруч розташована арочна бетонна спортивна зала БК «Енергетик», заглиблена в землю, а спорудження нової будівлі в кількох метрах може призвести до пошкодження зали.
Вважаю, що реконструкція нежитлової будівлі (туалету) має проводитися лише в межах площі забудови туалету, а вся зелена зона має бути збережена.

Станіслав РУДИЧ

Редакція газети «Вишгород» теж не залишилася байдужою до цієї теми. За коментарем ми звернулись до заступника міського голови Вадима Карпова, який повідомив наступне:

Користувач Фейсбуку Станіслав Рудич дійсно порушив тему, яка заслуговує на увагу. Зазначу, що історія цього питання налічує шість років. Так, 16 травня 2014 року відбулася XXXIII сесія Вишгородської міської ради VI скликання, яка прийняла рішення № 33/21 «Про затвердження документації із землеустрою товариству з обмеженою відповідальністю «Статус Кепітал». У цьому документі йшлося про відведення земельної ділянки в оренду площею 0,1906 га для житлової та громадської забудови (для багатоповерхового житлового будівництва з об’єктами громадського призначення) на просп. І. Мазепи, 9-в саме вищезгаданому товариству. «Статус Кепітал» отримав у оренду цю земельну ділянку строком на 10 років. Це товариство зобов’язали укласти у місячний термін договір оренди та встановили йому орендну ставку в розмірі 4 % від нормативної грошової оцінки землі відповідно до рішення Вишгородської міської ради від 29.10.2013 р. № 26/13 «Про орендну плату за землю у м. Вишгороді». Орендатор мав забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж та споруд, що знаходяться в межах земельної ділянки, та виконати висновок Управління Держземагентства у Вишгородському районі № 126 від 17.02.2014 р., висновок відділу містобудування та архітектури Вишгородської районної державної адміністрації № 114 від 26.02.2014 р. Відповідно орендарю було доручено здійснити благоустрій території, попереджено про недопустимість використовувати землю за нецільовим призначенням, а також доручено відповідним службам оформити право комунальної власності на цю землю. Як бачимо, рішення було прийнято ще у 2014 році.