28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Переміг клас гри

Тарас ПАНЧЕНКО, Школа журналістики (керівник Ольга Думанська) ЦТ «Дивосвіт»

У суботу, 22-го березня, київське «Динамо» приймало у себе вдома запорізький «Металург». Матч закінчився впевненою перемогою київської команди — 4:0. Але рахунок не відображає подій, котрі відбувалися на футбольному полі. «Динамо» перемогло лише за рахунок індивідуальної виконавської майстерності своїх гравців.

У цьому матчі ми знову не побачили злагодженої командної гри у виконанні киян. Та про все по порядку.
У стартовому складі запорізького «Металурга» — все доволі прогнозовано. Незвичайним був лише вихід голкіпера Євгена Боровика, хоча в останній частині чемпіонату місце у воротах частіше займав Лібор Хрдлічка.

Не здивував нас ротацією й Олег Блохін. Це виглядало доволі дивно, адже його підопічні грали з передостанньою командою в турнірній таблиці чемпіонату, а на три наступні тижні припадає аж чотири гри з прямими конкурентами за чемпіонство.

Доволі дивним видавався і вихід у стартовому складі Юнеса Беланди та Джермейна Ленса, адже в останніх матчах вони грали відверто погано. Замість них вболівальники та преса очікували побачити Романа Безуса та Олега Гусєва. Роман, до речі, навіть не вийшов на заміну.

В кулуарах ходять чутки про конфлікт цього гравця з Олегом Блохіним. А Олег Гусєв вийшов на заміну наприкінці другого тайму і довів, що він справжній професіонал, забивши за п’ятнадцять хвилин два м’ячі та віддавши головою передачу. 

Гра пройшла за повного домінування київського клубу. Та якоїсь надзвичайної гри «Динамо» нам так і не продемонструвало.

Чотири сухі м’ячі — це скоріше ознака кволого захисту «Металурга», аніж сили київського нападу. У киян у цьому матчі була лише одна тактика: добігти до кута поля й подати у карний майданчик у напрямку Дьємерсі Мбокані. Саме за такою схемою кияни й забили перший м’яч: під завісу другого тайму Мбокані замкнув простріл з флангу від Даніло Сілви.

У другому таймі продовжувалась така ж сумбурна й нудна гра. Так було до 76-ої хвилини, коли на полі з’явився Олег Гусєв, який першим дотиком до м’яча забив гол. За подальші 15 хвилин Олег встиг забити ще раз та віддав гольовий пас на Дьємерсі Мбокані.
У цьому матчі «Динамо» не показало якоїсь феєричної гри, та переможців не судять.