28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Реалізується національний проєкт «Велике Будівництво»

Реалізується національний проєкт «Велике Будівництво»

В умовах карантину на Київщині активно реалізується проєкт «Велике Будівництво», ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської
облдержадміністрації Василь Володін під час онлайн брифінгу.
«У складних карантинних умовах ми реалізовуємо пріоритетні об’єкти соціальної інфраструктури. Це 6 шкіл, 7 садочків та 5 стадіонів», – зазначив очільник області.
За словами Василя Володіна, за два останні місяці на Київщині вже добудовано школу № 1 у м. Українка, капітально відремонтовано спортмайданчик на території СШ «Сузір’я» у м. Вишгороді та побудовано футбольне поле у с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району.
На завершальній стадії: будівництво гімназії у м. Бучі; реконструкція під  дитячий садок приміщення у  м. Ірпені; реконструкція ДНЗ «Яблунька» у м. Вишневе.
З високим відсотком будівельної готовності: будівництво  дитячого садка у місті Вишгороді та селі Нові Петрівці Вишгородського району, а також реконструкція ще двох дитячих садків у місті Вишгороді.
Серед ключових об’єктів дорожньої інфраструктури на сьогодні:
– під’їзд до м. Обухова (влаштовано нижній шар покриття, встановлення бортового каменю);
– у напрямку Обухів — Українка  — Трипілля виконано влаштування примикань, тротуарів, встановлення бортового каменю, поребриків;
– у напрямку Бузова — Неграші встановлено поребрик, бортовий камінь, облаштовано примикання, зупинки, тротуари.
З початку року Київською облдержадміністрацією було укладено 179 договорів із підрядниками та оголошено 110 процедур публічних закупівель через систему Prozorro.
«Усі проекти, які реалізуються за програмою Президента України, за умови належного фінансування, планується реалізувати до кінця 2020 року. Для цього ми працюємо, подекуди, в цілодобовому режимі. Незважаючи на карантинні обмеження, робота активно триває», – підкреслив т. в. о. голови Київської ОДА.