28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Комунальники працюють безперебійно

Комунальники працюють безперебійно

З моменту, коли на території міста Вишгорода було введено карантин, зачинено усі навчальні заклади – дитячі садочки та школи, також зачинено всі заклади торгівлі, ресторани, кафе, спортзали, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок та банків.
Для того, щоб мінімізувати можливість поширення інфекції коронавірусу COVID-19, жителів міста закликають уникати масових скупчень, зокрема закритих приміщень, оскільки є ризик зараження. Влада міста закликає городян до дистанційної роботи з офіційними установами, зокрема з усіма комунальними підприємствами міста.
Коронавірус і карантинні заходи спричинили чимало проблем та незручностей. Однак комунальні підприємства мають працювати безперебійно, адже саме вони забезпечують життєдіяльність міста. Саме тому Комунальне підприємство «Управляюча компанія» Вишгородської міської ради працює цілодобово та без вихідних.
З моменту введення карантину до комунального підприємства надійшла низка запитань щодо обов’язків працівників, закупівлі засобів дезінфекції, спецодягу та приладдя для обробки будинків, а також частоти проведення дезінфекції.
Вишгородська міська рада виділила кошти на закупівлю обладнання, дезінфікуючих засобів та засобів захисту для працівників, які здійснюють санітарні заходи.
Вже другий тиждень працівниками підприємства закуповуються необхідні засоби для дезінфекції. Складність закупівлі полягає в тому, що на складах закінчилася захисна та дезінфікуюча продукція, а там, де є можливість здійснити закупівлю, продавці маніпулюють попитом, спекулюють цінами та взагалі відмовляються працювати з бюджетними коштами.
На даний час заготовлено близько:
1000 літрів низькоконцентрованого гіпохлориту натрію;
9 кг хлорного концентрату Санідезу;
9 кг дезінфекційного засобу ДЕЗхлор;
500 л білизни;
75 кг сухого хлору;
54 шт. обприскувачів;
20 шт. захисних костюмів;
12 уп. (600 пар) рукавичкок;
42 шт. захисних окулярів;
138 шт. респіраторів.
Загалом це приблизно 45 000 літрів рідкого розчину для здійснення дезінфекції.
Влада міста дійсно посилила заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу та обмежила доступ до місць відпочинку, ігрових та спортивних майданчиків. Ведеться роз’яснювальна робота з населенням. Працівники Управляючої компанії, голови ОСББ та ЖБК розпочали санітарну обробку під’їздів багатоквартирних будинків спецрозчинами. Обробка відбувається щоденно, навіть у вихідні дні, але враховуючи об’єми, а це близько 80 будинків, 268 парадних, 2103 поверхи, 139 ліфтів, на жаль, не щодня вдається провести санітарну обробку кожного будинку. Проте стовідсотково кожен будинок обробляється раз на два дні.
Дезінфекція проводиться за допомогою спеціальних засобів і обладнання, яке було закуплено для боротьби з інфекцією.
Насамперед працівниками підприємства методом розпилення хлорвмісного розчину Санідезу та Гіпохлориту натрію обробляються:
поверхи будинку;
сходові марші;
ліфти;
входи до під’їздів.
А спиртовим розчином дезінфікують:
ручки дверей;
запірні пристрої;
кнопки виклику ліфтів.
Хочемо зауважити з приводу того, чому не всі мешканці відчувають запах хлору. Хлорвмісний розчин розводиться відповідно до норм, інструкцій та методичних вказівок. Також, звертаємо вашу увагу на те, що дезінфекція, наприклад, медичних закладів, суттєво відрізняється від санітарної обробки під’їздів. Ні в якому разі не наполягайте на підвищенні концентрації дезінфектантів! Будь-який дезінфікуючий засіб має летючість, тому підвищується ризик травмування слизових оболонок носа, горла та очей. Розчини хлору або інших дезінфікуючих засобів у неправильній пропорції можуть завдати великої шкоди організму людини та зашкодити тваринам.
Через те, що ми несемо відповідальність за наші дії, а саме, чим та як дезінфікуємо будинки, ми будемо керуватися виключно офіційними інструкціями та методичними вказівками. Наголошуємо, що у багатьох людей, які мають алергію на дані препарати, можуть виникнути ускладнення здоров’я та навіть анафілактичний шок.
У будинках, де створено ОСББ чи ЖБК питання прибирання та обробки дезінфікуючими засобами вирішуються на рівні голів ОСББ та ЖБК. Всі, хто звернулися до комунального підприємства, отримали засоби захисту та санітарної обробки будинків.
КАРАНТИН – ЦЕ НЕ КАНІКУЛИ. ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА!

Віталій Сардак,
директор КП «Управляюча компанія» Вишгородської міської ради