29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Соціальна допомога в умовах карантину

Соціальна допомога в умовах карантину

Під час селекторної наради під головуванням заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка, що відбулася 24 березня, присутні обговорили проблемні питання, які виникають під час призначення та виплати соціальних допомог, субсидій та пільг в умовах карантину.
Уряд організовує безперебійну роботу програми житлових субсидій та додаткову компенсацію домогосподарствам, які отримують субсидії для оплати комунальних послуг, шляхом збільшення на 50 % соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною та гарячою водою на період карантину. Кожна сім’я, яка має субсидії, отримає додаткову компенсацію за ці витрати. Також спрощується порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку із карантином та стали на облік як безробітні.
Крім того, заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко наголосив, що  Укрпошта відповідно до графіку здійснюватиме доставку соціальних допомог маломобільним  групам населення безпосередньо додому.
«Звертаємося до рідних пенсіонерів та осіб похилого віку, маломобільних груп населення з проханням допомогти вашим бабусям, дідусям, татам і мамам розібратися з оплатою за житлово-комунальні послуги без відвідування закладів банків чи Укрпошти. Скористатися послугами мережі інтернет», – зазначив заступник міністра.
Для самотніх громадян, які перебувають на соціальному обслуговуванні у територіальних центрах соціального обслуговування, допомогу із оплатою рахунків за житло нададуть соціальні працівники.
Завдання управління соціального захисту населення Вишгородської РДА у цей складний для держави період полягає в тому, щоб виплата всіх соціальних допомог, субсидій та пільг здійснювалися вчасно і одержувачі соціальних допомог жодних змін не відчули. Кожен громадянин, який потребує додаткової уваги від держави, буде нею забезпечений.
Робота управління соціального захисту населення Вишгородської РДА щоденно проводиться у телефонному та онлайн режимі, у вигляді письмових (через спеціальну скриньку) та електронних звернень.
Консультації можна отримати за телефонами управління:
приймальня: 5-44-75;
відділ прийому громадян: 5-26-34;
відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян: 25 -106;
відділ призначення компенсацій та допомог: 54-995;
відділ виплати компенсацій та допомог: 54-995;
відділ обліку і звітності: 23-870;
відділ з питань соціального захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС: 5-45-22;
відділ обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці: 22-562;
електронна адреса [email protected]
Відділ комунікації та взаємодії
з громадськістю Вишгородської районної державної адміністрації