28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Пільговий комунальний транспорт — це радість для людей

Пільговий комунальний транспорт — це радість для людей

На редакційну пошту приходить безліч листів стосовно ситуації навколо міського комунального підприємства «Вишгородпастранс». Здебільшого, пишуть пенсіонери та пільгові категорії населення, які, власне, і користуються послугами підприємства. Ось один із них.

Ситуацію в місті з пасажирськими перевезеннями з кожним днем продовжують нагнітати. Складається враження, що дехто розхитує цю тему, аби розвалити комунальне підприємство «Вишгородпастранс».
Дехто відкрито і безсоромно вже кілька років лобіює інтереси свого приятеля — приватного перевізника. Схема нехитра: ліквідувавши міське автопідприємство, кошти за перевезення спрямувати приватній фірмі.
Штатні «активісти» сплять і бачать себе у мерському кріслі. Оце і є гола правда про перипетії навколо комунального автопідприємства. І нічого іншого.
Зараз зчинили метушню навколо технічного стану автобусів, мовляв, вони не того року випуску, зависока їх ціна і т. д. Так розберіться, панове, подавайте в суд на непорядних постачальників, шахрайство банкової установи тощо. Але бути чи не бути КП «Вишгородпастранс» – вирішувати громаді, пенсіонерам, для яких воно і створювалося як соціальний проект.
Зрозуміло, що ви не їздите громадським транспортом, а от нам, пенсіонерам, просторі, чисті автобуси — як знахідка. За довгі роки у Вишгороді нарешті стабілізувалися транспортні пасажирські перевезення. Наше місто – одне з небагатьох в Україні, яке пішло на сміливий соціальний експеримент, метою якого стала підтримка найбідніших верств населення. Але, як кажуть, хорошими справами вистелена дорога самі знаєте куди…
У березні на сесії міської ради депутати мають проголосувати за подальше фінансування КП «Вишгородпастранс». Якщо більшість із них «купиться» на маніпуляції і не проголосує за виділення коштів, то в підприємства лише один вихід – ліквідація. Що у такому разі чекає вишгородців? Здогадатися неважко: сваволя приватних перевізників, брудні, доведені до ручки «Богдани», хамство водіїв, виштовхування у шию пенсіонерів, скачки тарифів та інші вже призабуті знущання над пасажирами.
У Києві мер Клично взяв курс на розвиток комунального транспорту. Він заявив, що згодом з вулиць столиці зникнуть чадні маршрутки, а курсуватимуть просторі сучасні автобуси. Так планувалося і у Вишгороді…
Вважаю, ми повинні захистити своє право на соціальну допомогу. У пенсіонерів немає своїх кіосків, крамниць, супермаркетів, земельних ділянок, дорогих авто. Є злиденна пенсія, якої ледь вистачає на їжу і комуналку. Пільговий комунальний транспорт — це радість для людей. Не треба мовчати, якщо будуть нищити КП «Вишгородпастранс».
пані Олена, мешканка Вишгорода