29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Різдвяні пісні в дарунок добрим людям

Різдвяні пісні в дарунок добрим людям

Святкові заходи, які у Центрі творчості «Джерело» розпочалися в перед-
новоріччя, завершилися напередодні Водохреща концертом «Різдвяні пісні». Срібними дзвіночками дитячих голосів тут звучали колядки і щедрівки, обрядові віншування, якими щедро наділяли гостей вихованці вокальних колективів «Домісолька» (керівник Анна Покровська), «Співаночка» (керівник Аліна Савчук), «Полузір’я» (керівник Зоряна Міщенко), «Helen Solo» (керівник Олена Єрсак-Касенич). Ролі різдвяних персонажів виконали театрали студії «АТОС» (керівник Ольга Хуторна).
«Щодня ми будуємо власний храм душі. Крихкий, сповнений світла наших сердець. І хоча в буденній метушні майже забули про дива, вони трапляються. Головне — ділитися своїм теплом, дарувати радість ближньому, єднатися і йти за світлом», — голос Казкаря (Лєра Зайченко) зачаровував і вселяв віру в добро.
Учасники дійства відтворили картину Святвечора напередодні Різдва, коли за столом збиралася вся родина. Господиня (Марина Іллєнок) та Господар (Слава Гапсалямов) допитливій Дитині (Настя Еско) і всім глядачам нагадали різдвяні звичаї та народні прикмети цього дня, а заодно і те, що любити, підтримувати одне одного — під силу кожному, що б не відбувалося навколо і де б ми не були.
Традиційні твори «Щедрик», «Нова радість стала» змінювали більш сучасні — «Моя коляда», «Темная ніченька». Колядували й ряжені — Меланка (Арсеній Демидчук), Коза (Влада Федорушко) та Береза (Марина Бельченко). Кожен вокальний номер, що прославляв Господаря, з побажанням миру і достатку в домі, ніс потужну позитивну енергетику. Вдячна Господиня щедро обдаровувала колядників гостинцями…
Концерт «Різдвяні пісні» — це ще одна красива сторінка життя «Джерела», якою розпочато рік нинішній.
«Завдяки професійній і креативній роботі педагогів, завдяки нашим талановитим вихованцям 2019 рік був насичений і цікавий, — каже заступник директора закладу Оксана Миненко. — Позитивними нотами розпочався і цей рік. Я бажаю кожному з нас нових ідей, нових амбітних планів і перемог!».
«Впевнена, що 2020 рік буде наповнений творчими відкриттями, і ми додамо у скарбничку «Джерела» низку нових досягнень. Підніматимемо престиж міста і будемо радувати дитячою творчістю наших гостей», — впевнена директор Центру творчості Наталія Кисіль.
Тож, стартуємо!

Валентина ЯКОВЕНКО,
методист ЦТ «Джерело»

Різдвяні пісні в дарунок добрим людям