29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Тиждень китайської культури

Тиждень китайської культури

Тиждень китайської культури, що проходив у НВК «Синяківський хіміко-технологічний ліцей», завершився знайомством з китайською музикою — до нас завітали музиканти Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського Лі Ценгуа, Гу Юлей, Лян Ванкін, Лі Цин та інші.
Ліцеїсти насолоджувалися чарівним звучанням китайських інструментів та неповторним співом вокаліста. З найпопулярнішими словами познайомила учнів викладач китайської мови Лі Хуаньхуань. Діти зацікавлено слухали гостей, повторювали слова на китайській мові, вчилися грати на інструментах і навіть вивчили пісню.
Як повідомила заступник директора музичного центру Конфуція при НМАУ імені П.І. Чайковського Лі Цин, у найближчому майбутньому планується тісна співпраця з нашим навчальним закладом, зокрема створення відділення центру на базі ліцею, де учні зможуть вивчати гру на інструментах та китайську мову.
На заході також були присутні голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, його заступник Марина Ганіцька, депутати та апарат районної ради.
Юлія Кірієнко, заступник директора з НВР