29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Драйвова «Київська сотка»

Драйвова «Київська сотка»

Початок вересня відзначився значною подією в спортивному житті столиці та Київської області. Вшосте відбулися міжнародні велоперегони «Київська сотка». У них взяв участь і вишгородський велоклуб «SkyFitness – GRAWE».
Із 11 спортсменів клубу, які стартували, дев’ятеро вибороли призові місця: 4 перших, 3 других та 2 третіх. Я також спробував свої сили у цьому заїзді. Всього у змаганнях взяли участь понад 2500 учасників — професійні і непрофесійні спортсмени з більш ніж 50-ти міст України, а також з Італії, Білорусі, Нідерландів, Швеції, Польщі, Чехії, Швейцарії, США та інших країн світу. Найвитриваліші учасники подолали маршрут довжиною 100 км.
Почався заїзд на Хрещатику, а фінішував на столичній Одеській площі. На гірських, шосейних та на сіті-байках спортсмени проходили по населених пунктах Київської області: Підгірцях, Креничах, Малих та Великих Дмитровичах, Старих Безрадичах, Тарасівці, Нещерові, Копачеві, Великій Бугаївці, Рославичах, Кременищах, Круглику, Чабанах.
Організація змагань була на досить високому рівні: організована он-лайн трансляція на ютуб, яка велася з мотоциклів, авто та дронів, а також лаунж-зона з екранами на фініші. Маршрут — цікавий, зі складними підйомами та спусками.
Особисто я отримав драйв від перегонів, а також — великий заряд позитиву від того, яка кількість людей із року в рік долучається до спорту та здорового способу життя.
Трохим ІВАНОВ,
заступник міського голови