29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Помста за правосуддя?

Помста за правосуддя?

У минулі вихідні Вишгород запістрявів листівками, розклеєними ледь не на кожному стовпі, із провокативним змістом стосовно роботи начальника Вишгородського відділу поліції Романа Бежука. Мовляв, він — ледь не вишгородський Пабло Ескобар… Дехто сприйняв ці вивіски як недолугий жарт, інші, не розбираючись, посипали звинуваченнями у соцмережах. Роман Вікторович висловив свої припущення щодо мотивів цієї акції:
— Протягом останніх місяців у Вишгороді почастішали звернення перед вихідними та безпосередньо у вихідні дні щодо спричинення тілесних ушкоджень громадянам, які відпочивали в ресторані «Беназір».
Особовим складом Вишгородської поліції була проведена робота щодо встановлення осіб, які могли бути причетними до цих випадків. На жаль, не всі постраждалі готові доводити справи до кінця, давати свідчення та вказувати на безпосередніх винуватців даних подій.
У травні було внесено відомості до ЄРДР стосовно нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості мешканцю Вишгорода громадянину В. Було встановлено осіб, які це зробили. Після звернення до суду, отримання необхідних ухвал та проведення судово-медичних експертиз цим особам було повідомлено про підозру.
Ми звернулись до суду щодо обрання запобіжного заходу для них. Як я розумію, ці громадяни досить відомі широкому загалу. Вони неодноразово порушували закон.
Система яка? Три-чотири людини очікували жертву біля закладу або на лавочках. Знайшовши привід, щоб зачепити, 8-12 молодиків підбігали і починали її бити. Пограбунків не було. Мотиви, швидше всього, — показати свою силу, перевагу… Чисто хуліганські. Серед постраждалих є і жінки.
На даний момент ми зробили все від нас залежне, щоб винні відповіли за скоєне. Тому пов’язую «акцію» з розклеюванням оголошень стосовно мене з цими випадками.
Зрозуміло, що прізвищ я не можу називати, адже ведеться слідство. Я закликаю громадян, які також постраждали від подібних дій, звертатись до Вишгородського відділу поліції.
І як би авторам рекламної акції не хотілось очорнити роботу вишгородських правоохоронців, статистика свідчить про інше.
З 1 січня 2019 року особовим складом Вишгородського відділу поліції виявлено 89 випадків зберігання наркотичних речовин. Із них 57 особам повідомлено про підозру. Направлено до суду – 62 справи. Щодо збуту наркотичних психотропних речовин — виявлено 8 фактів. По 7 з них справи направлено до суду.
У минулому році було виявлено 83 випадки зберігання наркотичних речовин, повідомлено про підозру 47 особам, 48 справ направлено в суд. По збуту у 2018 році зафіксовано 2 факти, затриманим було оголошено про підозру та направлено справи до суду.
Попри збільшення кількості розкриття наркозлочинів по кількох статтях Кримінального кодексу та якості у боротьбі з ними, в регіоні й далі з’являється інформація, яка відверто паплюжить репутацію місцевої поліції.
Поліція закликає її авторів, а також органи місцевого самоврядування та громаду приєднатися до боротьби з цим негативним явищем. Якщо вам стало відомо про факти співпраці працівників поліції із наркобізнесом, просимо повідомляти до прокуратури, ДБР, ДВБ Національної поліції для подальшої перевірки та прийняття відповідних рішень.
Вікторія ШМИГОРА