28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Дощі завдають клопоту дорожникам

Дощі завдають клопоту дорожникам

Відносно сухий серпень дозволив комунальникам проводити ремонтно-шляхові роботи згідно із затвердженим графіком.
Нещодавно ще один прибудинковий дворик змінив своє обличчя. Так, навколо будинку № 7 по вул. Б. Хмельницького укладено мощення, яке убезпечить від потрапляння води під стіни і фундамент споруди. Також реконструйовано заїзд до нього, заасфальтовано місця для паркування автотранспорту. Будівельники працюють і навколо будинку № 10 по вул. Симоненка, а найближчими днями бригада з’явиться на прибудинковій території по вул. Б. Хмельницького, 3.
Обмежена кількість місць для паркування автомобілів змусила мешканців вул. Дніпровської, 2, 4, 8, вул. Симоненка, 4-в звернутися до міської ради з проханням вирішити цю наболілу проблему. Саме тому тут і з’явився щебінь, бордюри. Вже найближчим часом власники авто відчують простір і комфорт для своїх чотириколісних улюбленців.
Також за зверненням депутата міської ради Валерія Костюченка має з’явитися новий тротуар по вул. Глібова у районі будинку № 43. Втім, на цій південно-західній міській околиці з наступного тижня розпочнуться капітальні роботи саме по вул. Піщаній. Власне, буде заасфальтовано ту частину дороги, яку не встигли упорядкувати минулого року.
На покрівлях багатоповерхових будинків теж роботи не припиняються. Сучасного вигляду набув будинок № 8 по вул. Київській. Старий шифер замінено на якісний і довговічніший металопрофіль. Сьогодні там завершується монтаж водостічної системи даху.
На теренах благоустрою найпомітнішою роботою було фінальне облаштування алеї С. Поташника. Втім, на набережній ще залишаться будівельники, які мають побудувати футбольне поле зі штучним покриттям. Нагадаємо, що металеву огорожу, а також покриття безкоштовно передала місту Київська обласна рада. Вишгородській владі за свої кошти залишилося лише підготувати основу для поля.
Літній період, відпустка — найкраща пора для квартирних ремонтів. Тому і не дивно, що біля майданчиків із контейнерами для сміття з’являються купи негабаритних речей: старі віконні рами, двері, обламки меблів, фаянсова сантехніка тощо. Враховуючи цю сезонну тенденцію, комунальні служби двічі, а часом і тричі на тиждень організовують бригади, які вантажівками вивозять цей мотлох на полігон.
А ось дощі останніх днів піддали роботи косарям. Щонайменше п’ять чоловіків упорядковують набережну від бур’янів.
Дощі піддали роботи і на автошляхах міста. Після інтенсивної зливи на проїжджу частину вулиць виносить чимало піску, який автомобіль-пилосос не в змозі зібрати, і доводиться застосовувати ручну важку працю. Відповідно піском і глиною забиваються зливні каналізації, які вкотре доводиться очищати. Остання гроза з поривчатим вітром зламала не менше десятка дерев. Благо, ні люди, ні авто при цьому не постраждали.
Влас. інф.

Дощі завдають клопоту дорожникам