28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Аби самим себе не звоювати

Аби самим себе не звоювати

Степанія СІДЛЯР, голова Вишгородського районного клубу інтелігенції
ФОТО – Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

Сьогодні у духовному розвитку країни надзвичайно тривожна ситуація. Досить потужні сили намагаються знівелювати нашу історію, зокрема визвольну боротьбу українського народу за волю та незалежність. Тому ми об’єдналася для праці, створивши Вишгородський районний клуб інтелігенції 30 січня ц. р.
Оскільки самобутність народу визначають мова, історія і культура, на цьому фундаменті Вишгородський районний клуб інтелігенції й розпочне свою роботу.
У приміщенні Вишгородської районної бібліотеки (вул. Н. Шолуденка, 8) щосуботи (10-12 год.) для всіх охочих працює Школа вихідного дня з поглибленим вивченням української мови. Наступними проектами будуть «Шевченкіана» (триватиме із 9 березня по 22 травня); «Дорогами правди — дорогами війни» (із вивчення історії Другої світової); «Україна — християнська від 988 р. і до сьогодні», «Економіка Вишгородщини: можливості і реальність» та ін.
Звертаюсь до громади м. Вишгорода, жителів району, молоді: якщо у вас є пропозиції, пишіть на сторінку у Фейсбуці: «Вишгородський клуб інтелігенції».
Кожна ідея, кожна думка важлива, тому що сильними ми можемо бути, коли ми єдині, свідомі, що ми — народ, що ми — нація. В іншому випадку – доведеться згадати слова І. Мазепи після поразки битви з Москвою: «Самі себе звоювали».
Детальніше чит. на сайті
газети «Вишгород»