28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

На дитсадках будівництво не уповільнилося

На дитсадках будівництво не уповільнилося

Влас. інф.
ФОТО — Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

Фінансові державні непереливки у минулому році істотно вплинули на хід добудови нових корпусів міських дитячих садків, але попри це будівництво не припинилося.

Сьогодні на будмайданчику ДНЗ «Сонечко» спеціалісти ПП «Анабут» працюють у звичному робочому ритмі. Стан готовності нового корпусу наступний: спорудження основної будівлі вже завершено. На покрівлі вже змонтовані крокви, які обшито дерев’яною решіткою і натягнуто гідробар’єр. Найближчим часом на них буде монтуватися металочерепиця, яку крани вже подають нагору.

— Ми йдемо згідно з графіком, — розповів начальник дільниці Олег Лук’янчук. — Облицьовуємо корпус утеплювачем. Скажімо, фасад уже зробили на 70 відсотків. До роботи приступили й сантехніки. Вони готують виходи комунікацій назовні. Є фронт робіт і для електриків, які узгоджують схеми з проектами, адже так чи інакше є коригування енергоживлення, скажімо, підйомного механізму з кухні першого поверху на третій.

Зараз найвідповідальніший етап — це завершення потрійної галереї з нового корпусу до існуючого. Перехід цей — складний, доводилося замовляти індивідуальні залізобетонні конструкції у відомої фірми Ковальської.

Щодо введення об’єкту в експлуатацію, то скажу, що все залежатиме від фінансування будови. А за нами справа не забариться.

На іншому пусковому об’єкті — новому корпусі ДНЗ «Чебурашка» — теж звичний робочий ритм. Цього дня робітники обтягували риштування плівкою, щоб мати змогу працювати над утепленням стін у 10-градусний мороз. У самій будівлі вже функціонує опалення, приміщення оздоблюються гіпсокартоном, працює система каналізації, налагоджено водопостачання. Покрівлю будівельники зробили ще у минулому році, залишилося її підшити вітровими дошками. На цьому об’єкті будівельники повторили слова своїх колег щодо завершення будівництва: якщо буде стабільне фінансування, то влітку, коли дитсадок закриють на ремонт, вони здійснять благоустрій території — укладуть доріжки, встановлять павільйони, і восени можна буде урочисто перерізати стрічку.

 

На дитсадках будівництво не уповільнилося

На дитсадках будівництво не уповільнилося