28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Різдвяний турнір з міні-футболу: перемогла «Чайка»

Різдвяний турнір з міні-футболу: перемогла «Чайка»

Олександр ЧЕРКАЙ, тренер ФК «Чайка»

ФОТО — архів ФК «Чайка», спеціально для «Вишгорода»

Із 8 по 10 січня 2019 року спортивна зала Вишгородської районної КДЮСШ стала ареною завзятих футбольних змагань. Тут проходив традиційний різдвяний турнір із міні-футболу під егідою Футбольного клубу «Чайка». Організатором та генеральним спонсором виступив Едуард Багмут (до речі, він організовує цей турнір уже четвертий рік поспіль).

У турнірі брали участь юні футболісти 2007 р. нар.: ДЮФК «Арсенал» і ФК «Лелека» (м. Київ), перша та друга команди столичного ФК академії ФАРР, ФК «Поділ» і ФК «Єдність», а також перша та друга команди ФК «Чайка» (м. Вишгород). Вісім команд були розподілені на дві групи, у яких змагання проходили в одне коло (кожна команда грала з кожною), потім півфінальні ігри — перехресно: А1 — Б2; Б2 — А1. Також півфінальні поєдинки проводились і для тих команд, які посіли третє та четверте місця у своїх групах. У стикових поєдинках між собою окремо грали переможці півфіналів і — окремо — переможені.

Хочу відзначити, що у таких турнірах напруга змагань дуже велика, і кожен матч команди грають, як останній, щоби довести свою перевагу та зайняти якомога вище місце у групі. Вже у перших іграх турніру показали потужну гру команди ФК «Арсенал», «Лелека» та перша команда «Чайки», які обіграли своїх суперників ФАРР (2 – 9:0); «Єдність» (6:0) та «Поділ» (8:2), відповідно — заявивши таким чином про свої наміри на перемогу чи призове місце у турнірі.

Центральним поєдинком у групі А став матч між першою командою «Чайки» та «Арсеналом» — за визначення переможця групи. Уже у дебюті гри «Арсенал» повів у рахунку, за п’ять хвилин вишгородці вирівняли результат. Через 2-3 хвилини арсенальці знову повели у рахунку — і знову «Чайка» відігралась, а потім повела у рахунку (3:2). Ще більшу інтригу у гру вніс забитий киянами майже у середині другого тайму третій гол, та все ж «Чайка» дотиснула «Арсенал», забивши вирішальний м’яч, і довела матч до перемоги (4:3). Такі поєдинки є окрасою турнірів, бо в них проявляється майстерність хлопців, їх морально-вольовий і командний дух, безкомпромісність.

Таким же поєдинком став і матч півфіналу між командами «Арсенал» – «Лелека». Обидві команди показали потужний, цікавий, високомайстерний футбол, у якому «зброярі» довели свою перевагу з рахунком 2:0 та вийшли до фіналу. Наша перша команда впевнено перемогла першу команду ФАРР (6:2) у півфіналі і також вийшла до фіналу турніру, де нас знову чекав «Арсенал».

Звичайно ж, стикові матчі для усіх команд були завершальними у турнірі, тому і спортивна боротьба в них була безкомпромісною і непоступливою, щоб зайняти вище місце у змаганнях. У грі за 7-8 місця «Чайка»-2 вирвала перемогу у команди «Єдність» (3:2); ФК «Поділ» за 5-6 місця переграв другу команду ФАРР (5:2). У матчі за 3-4 місце команда «Лелека» впевнено переграла першу команду ФАРР (8:2).

Нарешті фінальна гра, що стала окрасою турніру. Амбітна команда «Арсеналу» воліла реваншу за фіаско у груповому турнірі від «Чайки». Як і у першій зустрічі, кияни повели у рахунку, але вишгородці зрівняли його за декілька хвилин — зусиллями Тимофія Скоробагатька. Гра йшла на зустрічних курсах, і арсенальці знову забили м’яча. Часу до кінця гри залишалось небагато. І ось Андрій Дерев’янко зрівняв результат; а за дві хвилини до фінального свистка Микола Гавриш поставив «жирну» крапку у грі, забивши переможного м’яча, —  3:2: «Чайка» — переможець турніру!

Нагородження було теплим і урочистим: генеральний спонсор змагань Едуард Багмут потурбувався про те, щоби Різдвяний турнір став святом для всіх учасників. Призери отримали великі кубки та медалі, команди, що посіли 4-8 місця, — кубки «За волю до перемоги» та медалі за участь у змаганнях, кожна з восьми команд — окремий солодкий приз (вісім великих тортів із любов’ю виготовили кондитери ресторану «Три сімки»). В кожній команді відзначили кращого футболіста. Були визначені також кращі гравці турніру по амплуа: кращий воротар, кращий захисник та нападник, які також отримали призи.

У командах ФК «Чайка» володарями призів стали: Іван Левченко («Чайка»-2), Роман Маринченко («Чайка»-1). Приз кращого нападника турніру отримав В’ячеслав Ярина. Від імені тренерів, юних футболістів та їхніх батьків щира вдячність Едуарду Багмуту за його постійний дієвий внесок у розвиток дитячого футболу в нашому районі. Сподіваємось, що такі прекрасні змагання проводитимуться й надалі.

Різдвяний турнір з міні-футболу: перемогла «Чайка»