19.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

ГУ ДФС у Київській області

ГУ ДФС у Київській області

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Управління комунікацій

04151, м. Київ – 151, вул. Народного Ополчення, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

 

Податківці Київщини вилучили з незаконного обігу 9 тисяч ювелірних виробів

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження щодо порушення фізичною особою – громадянином України, податкового та митного законодавства, що полягало у переміщенні із Турецької Республіки поза митним контролем Київської митниці ДФС ювелірних виробів із золота, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 212 КК України.

У ході розслідування кримінального провадження додатково встановлено адреси реалізації ввезених поза митним контролем ювелірних виробів. Так, на підставі відповідних судових рішень за адресами спеціалізованих магазинів, проведено обшуки, в ході яких виявлено та вилучено понад 9 тис. ювелірних виробів загальною вагою близько 53 кг. орієнтовною вартістю 27 млн. грн., походження яких документально не підтверджується, що свідчить про налагоджену систему з незаконного переміщення на територію України ювелірних виробів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. 

ГУ ДФС у Київській області

 

До новорічних свят: на Київщині розливали “елітний” алкоголь

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні по факту незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.

Так, в рамках даного провадження 21.12.2018 слідчими податкової міліції ГУ ДФС у Київській області, спільно з прокуратурою Київської області та оперативними працівниками ГУ КЗЕ СБ України виявлено, задокументовано та припинено діяльність невстановлених слідством осіб, які здійснювали незаконну реалізацію елітного алкоголю невідомого походження під брендом провідних виробників світу без сплати обов’язкових платежів до державного бюджету України.

У складському приміщенні, в якому здійснювалася незаконна реалізація вказаних алкогольних напоїв, та який знаходиться на території м. Обухова, Київської області, виявлено та вилучено понад 2 тис. пляшок елітної алкогольної продукції, що становить 2 829 л.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

ГУ ДФС у Київській області

 

У фокусі: з метою використання права на податкову знижку декларацію слід подати по 29 грудня 2018

Головне управління ДФС у Київській області нагадує платникам податків,  що згідно з положеннями ст. 166 Податкового кодексу, платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року, тобто, на повернення частини податку на доходи фізичних осіб, сплаченого із заробітної плати. Для реалізації права на податкову знижку потрібно заповнити та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи  до 31 грудня року наступного за звітним.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу, серед них: відшкодування частини суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом; суму коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям; суму коштів, сплачених платником податку за навчання на користь вітчизняних закладів освіти; суму витрат платника податку на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків; оплату допоміжних репродуктивних технологій згідно з умовами, встановленими законодавством, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік;оплату вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;суму коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу.

Звертаємо увагу, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

ГУ ДФС у Київській області

 

До уваги платників податків! З 02.07.2018 діють нові рахунки для перерахування податків та зборів до бюджетів

Головне управління ДФС у Київській області нагадує платникам податків, що з 02.07.2018 змінено реквізити  рахунків для перерахування податків та зборів до державного та місцевих   бюджетів. Нові рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відкриті на балансі Державної казначейської служби України (МФО 899998).

З оновленими реквізитами рахунків можна ознайомитися  на суб-сайті «Територіальні органи ДФС у Київській області»  у розділі «Бюджетні рахунки».

До 11 вересня діяв перехідний період, під час якого продовжували діяти старі рахунки, проте він закінчився і старі рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів були закриті 11.09.2018.

Кошти, які сплачені платниками після 11.09.2018 на старі рахунки повернені органами держказначейства до установ банків.

Запрошуємо платників податків перевірити стан розрахунків з бюджетом в «Електронному кабінеті платника» або звернувшись до ЦОП за місцем реєстрації (податкової адреси).

ГУ ДФС у Київській області

 

Змінено форму Податкової декларації з податку на прибуток підприємств

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що 14.12.2018 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19.10.2018 №842, який затвердив Зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.04.2017 № 467), зокрема:

– поле 9 заголовної частини декларації «Особливі відмітки» доповнено новою категорією «платника єдиного податку»;

– додаток ЗП до рядка 16 ЗП декларації доповнено новим рядком 16.5 «Сума сплаченого за поточний податковий (звітний) період акцизного податку за зареєстрованими акцизними накладними на важкі дистиляти (газойль), що класифікуються у товарних підкатегоріях 2710 19 43 00, 2710 19 46 00, 2710 19 47 10 згідно з УКТ ЗЕД, якщо вони були використані для транспортних засобів, що класифікуються у товарних підкатегоріях 8602 10 00 00, 8704 10 10 10 згідно з УКТ ЗЕД. Залишок суми, не врахований у зменшення за поточний податковий (звітний) період, не зменшує податок на прибуток у наступних податкових (звітних) періодах (п.15 підр. 4 розд. XX ПКУ)»;

– додаток РІ до рядка 03 РІ декларації, де згруповані всі різниці, на які збільшується (зменшується) фінансовий результат,передбачені ПКУ, викладено у новій редакції.

Наказ № 842 опубліковано 14.12.2018 в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України» № 96.

ГУ ДФС у Київській області