19.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – лідер виборів в ОТГ 23 грудня!

Київська область – єдиний регіон України, де Партія «БПП «Солідарність» отримала 100-відсотковий результат – у всіх 4 громадах, де відбулися вибори, перемагають кандидати на Голів від «БПП». 

У Київській області усі чотири громади, де 23 грудня відбулися перші вибори (Баришівська, Бородянська, Ковалівська та Миронівська), найбільшу довіру отримали кандидати від Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», та очолять об’єднані територіальні громади! 

Зокрема, у Баришівській ОТГ переміг Олександр Вареніченко, який набирає 47% голосів.

У Бородянській селищній ОТГ виграв Олександр Сахарук із результатом понад 54%.

У Ковалівській ОТГ головою обрана Раїса Клюковська, яка набрала 96% голосів.

У Миронівській міській ОТГ перемогу здобув Віталій Савенко із результатом близько 42%. 

Крім того, у радах новостворених ОТГ кандидати від «БПП» отримають найбільшу кількість депутатських мандатів – з 4 ОТГ увійдуть понад 40 представників «Солідарності», самовисуванці-члени Партії, що складатиме 46% депутатських мандатів у вищезазначених ОТГ. 

Результати інших політичних сил: Аграрна партія – 17%, ВО «Батьківщина» – 13%, «УКРОП» – 7%, Радикальна партія – 6%, Опозиційний блок – 4%, Народний фронт – 4 %, «Самопоміч» – 3%, Нові обличчя – 2%.

Нагадаємо, що вибори депутатів міських ОТГ відбуваються за пропорційною системою, виборці голосують за партійні списки. 

Успіх результатів виборів партійці обумовлюють тим, що громада позитивно сприйняла проведену реформу децентралізації, ініційовану Президентом Петром Порошенком, та яку активно підтримують та втілюють представники Київської “Солідарності” на місцях.. 

«Реформа децентралізації, яку ініціював Президент Петро Порошенко, має сталу підтримку українців. Кожна хвиля виборів до ОТГ характерна як високою активністю виборців, так і незмінною підтримкою Партії «БПП «Солідарність», яка чітко і послідовно реалізує реформу децентралізації в Україні. Причини цього – конкретні результати. Вперше за всю історію незалежної України частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті перевищила 50%! А це – в рази збільшені доходи, нові дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії, які стали можливими саме завдяки децентралізації. З розвитком реформи дедалі більше українців стають активними прихильниками децентралізації. Ми бачимо нові історії успіху, ми бачимо справжніх, відповідальних лідерів громад, яким довіряють люди. І тому наша Партія перемагає», – пояснюють у Партії. 

Новообрані голови ОТГ дякують жителям Київщини за прояв довіри та зазначають, що і надалі будуть працювати на благо рідної землі, захищати інтереси громади та докладати максимум зусиль задля розвитку київського краю.