29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Про комунальні автобуси

pas

Трохим ІВАНОВ, заступник міського голови

До порядку денного чергової сесії Вишгородської міської ради було внесено питання про створення комунального підприємства «Вишгородпастранс». Тобто міська рада вирішила радикально змінити ситуацію у місті з пасажирськими перевезеннями. Напередодні сесії відбулося засідання депутатської комісії з питань транспорту. За присутності громадських активістів і журналістів міський голова Олексій Момот детально розповів про цей проект, навів переконливу статистику у цифрах і фактах. Так, для новоствореного автопідприємства є задум взяти у лізинг шість нових сучасних автобусів, п’ять з яких — місткістю по 100 пасажирів і один — на 200 (так звана «гармошка») спеціально для роботи у час «пік», зі зручною низькою посадкою з пневматичною підвіскою, яка дасть можливість легко заїхати до салону на інвалідному візку. Комунальні автобуси ходитимуть за чітким графіком. На зупинках заплановано встановити розклад руху.
Вирішено, що комунальні автобуси курсуватимуть за маршрутом: Вишгород — ст. метро «Героїв Дніпра» — ст. метро «Почайна» («Петрівка»). Напрямок дуже зручний: метрополітен, продуктовий, речовий, книжковий ринки, гіпермаркети тощо.
Розрахунки засвідчили, що комунальне автотранспортне підприємство буде прибутковим і зможе поповнювати міську казну. Зазначу, що абсолютно всі автопарки, які обслуговують приміські маршрути навколо Києва, мають серйозні прибутки, тому всілякі перестороги приватних перевізників і їхніх лобістів — безпідставні і не переконливі.
Найголовніше те, що незахищена категорія населення — пенсіонери — не залишаться на узбіччі. За досвідом інших міст буде розроблено чітку систему соціальних карток на проїзд.
Комісія з питань транспорту, після серйозного обговорення врахувавши всі нюанси, підтримала проект рішення про створення КП «Вишгородпастранс» і затвердження його статуту.
На жаль, на сесії частина депутатів не підтримала проект рішення, а саме:
Виговський В. П. – утримався
Клавдієнко О. І. – не голосував
Колодзян Ю. Д. – утримався
Корнійчук Д. В. – не голосував
Круковець В. В. – проти
Лісогор В. Ю – утримався
Лісогор. О. Я. – утрималась
Парчук В. Г. – утрималась
Попов Ю. П. – не голосував
Руденок Б. М. – утримався
Шока А. М. – утримався
Нижник В. С. – утримався
P. S. Таким чином проблема пасажирських перевезень залишається відкритою.