29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Олександр Горган представив систему UVAGA.UA на Вишгородщині

Image00002Управління інформації КОДА

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган відвідав з робочим візитом м. Вишгород та провів розширену нараду, яка спрямована на інтеграцію такого управлінського інструменту як система UVAGA.UA.
18 червня Президент України Петро Порошенко під час XIV Українського муніципального форуму говорив про цю інноваційну систему як про інструмент взаємодії влади і суспільства та ефективного вирішення нагальних проблем.
Система UVAGA.UA — це спільний продукт Міжфракційного депутатського об’єднання «Київщина» у Верховній Раді України та Київської ОДА. Усі органи державної та самоврядної влади Київської області першими в Україні почали використовувати у своїй роботі дану систему як інструмент точної локалізації проблем та чіткого визначення конкретного посадовця, який відповідає за їх вирішення.
«У час, коли в Україні війна, у суспільства дуже гострий запит на справедливість, верховенство права, рівність закону, неухильне виконання Конституції України», — наголосив губернатор Київщини.
Саме таким інструментом боротьби з корупційними схемами та неправомірними діями окремих чиновників є система UVAGA.UA. З мобільного телефону практично в один дотик кожен може повідомити про актуальну проблему та відслідковувати шляхи та виконавця її вирішення.
Найближчим часом система запрацює по всій Україні. «Але аби робота системи була ефективною, вона має стати частиною управлінської культури усіх посадовців регіону», — впевнений голова Київської ОДА Олександр Горган.

Вишгородський міський голова Олексій Момот під час виступу на нараді зазначив: «На мою думку, проект дійсно корисний і зможе бути ефективним інструментом у наведенні порядку, фіксації правопорушень, контролю громади за вирішенням піднятих проблемних питань тощо. Простіше буде боротися з незаконними заправними станціями, видобутком піску, сміттєзвалищами і ще неймовірною купою проблем. А головне, за допомогою цього сервісу громада зможе бачити, хто з посадовців відповідальний за конкретно вказані проблеми та які саме дії він зробив для їх вирішення».

Image00001

Image00003