28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Жінки й краса врятують світ!

Image00002

Валентина ЯКОВЕНКО
ФОТО – Іван МОЛДАВЧУК

Майстрині вишивки нашого міста вкотре подивували одна одну і гостей своїми шедеврами – у актовій залі КЗ «Вишгородська центральна районна лікарня» урочисто відкрито чергову виставку, на яку всіх охочих гостинно запросила її незмінний організатор Світлана Жовтобрюх.
«Хтось зцілює тіло і душу медичним шляхом, а хтось – своєю творчістю, – стримано, але не приховуючи щирого захоплення сказав головний лікар Іван Клюзко. – Адже перед нами – неймовірна краса, яка не може не вражати. У ваших неповторних роботах – характер нашого народу, в котрому поєднуються ніжність і сум, переживання і велика радість. Це частина нашого духовного, інтелектуального багатства. Значення таких експозицій – унікальне».
Головний лікар привітав майстринь квітами і щиро подякував за участь у житті мешканців Вишгорода, надавши виставці, яка несе у собі безмежну силу, ніжність і доброту, значення всеукраїнського масштабу.
Організатор заходу конкретної теми майстриням не визначала, окресливши лише напрямок робіт – весна, літо, краса. У результаті все вийшло пречудово – ми побачили 117 дорослих та 12 дитячих естетично оформлених робіт. Сюжет кожної – красивий і наповнений змістом: «Запрошуємо до України», «Взяв би я бандуру», «Оберіг на щастя» Людмили Болдиревої, «Оксамитовий вечір», «Андріївська церква», «Ейфелева вежа» Олени Карлової, «Елегантність» Тетяни Караванової, «Біля джерела» Тетяни Морозової, «Літо на дачі» Валентини Висоцької, «Венеція», «Зустріч під місяцем» Нелі Красочки, жінки у вишуканих капелюшках – серія робіт колишнього модельєра головних уборів Вікторії Ілейко, зворушливий «Небесний хор», «Яблуневий дощ» Любові Юрченко та легкі, мов хмаринки, «Небесні музики» Інни Пономарьової, кокетливі «Балеринки» Ольги Шаль та п’ятнадцять робіт найповажнішої за віком майстрині Олени Кобзар. Вбирало око море квітів – «Тюльпани» Людмили Березинець, троянди Олени Карлової, Лідії Дубини, Євгенії Сороки, «Орхідеї» Олени Скоробагатько і «Кошеня та ромашки» її доньки Ані, «Цвіт сакури», «Ромашки» Ірини Грицак, бузок та півонії Лідії Журби.
В одному з куточків зали розмістилися роботи юних вихованців гуртка «Чарівні кольори» (керівник Любов Янішевська) районного центру творчості «Дивосвіт» – вишивка, поробки, аплікація.
Окрасою стали вишивки мешканки Вінниці, 78-річної Галини Кириленко, які вона передала у спадок своїм дітям та онукам, що мешкають у Вишгороді. Від виконаних у насичених, яскравих, мажорних кольорах квітів не хотілося відводити очей. Вони, безперечно, вразили і гостей, і майстринь, надихнувши їх на створення нових шедеврів.
Світлана Жовтобрюх дякувала майстриням за їхній труд, за те, що діляться такою красою із широким загалом жителів міста і району, розлучаючись зі своїми скарбами на певний час. А заступник головного лікаря з медичної частини Наталія Шилан сердечне «спасибі» казала Світлані Іванівні, яка, окрім того, що працює лікарем, виховує трьох дітей, любить готувати для своїх домочадців, знаходить час вишивати та ще й кілька років поспіль є незмінним організатором таких масштабних заходів.
Захоплюючись вмінням вишивальниць, Наталя Петрівна побажала їм і надалі радувати шанувальників. А постійний прихильник творчості наших майстринь, президент БФ «Святої Ольги», радник міського голови Володимир Малишев наголосив, що мер міста прагне вирішити питання щодо приміщення, де б діяла постійна виставка творчих робіт.
Своїм щирим поетичним словом привітала всіх почесний громадянин Вишгорода Ольга Дяченко:
…Вбирає очі кожна стінка,
В любові – хрестики малі.
Найкраща українська жінка!
Уклін за все вам до землі.
Здоров’я, радості, терпіння!
В душі буя весняний цвіт.
Щоб завжди квітували стіни!
Жінки й краса врятують світ!
Зацікавлені можуть оглянути виставку до 18 травня, звернувшись у рентген-кабінет лікарні до 15:00 щодня, окрім вихідних. «Але роботи вінницької майстрині представлені лише сьогодні, – каже Світлана Іванівна. – Нам їх надали тільки на один день. Тому я завжди наголошую, аби люди приходили саме на відкриття заходу. Тоді можна не лише більше побачити, а й висловити майстриням своє захоплення, що додасть їм наснаги і бажання творити. Повідомлення про презентацію зазвичай люб’язно друкує газета «Вишгород» на першій шпальті під рубрикою «аФішка».

Image00001

Image00003

Image00004

Image00005

Image00006

Image00007

Image00008

Image00009

Image00010

Image00011

Image00012

Image00013

Image00014

Image00015

Image00016

Image00017

Image00018

Image00019