29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Сезон 2017 року закінчено!

IMG 1a7306c99fc2fb1c8f217c4efe540e13 V

IMG 712b23fd1d5a295126f09261887597a5 V

Микола КОРОЛЬ,
голова Вишгородської районної федерації футболу

03 грудня сезон 2017 року Вишгородського району з футболу офіційно закінчено. Традиційно він завершився матчем за суперкубок району та урочистою церемонією нагородження всіх переможців та призерів двох ліг (вищої і першої). Та про все по порядку.
У матчі за суперкубок, як і двома тижнями раніше, зійшлися ФК «Лісовичі» та ФК «СНД» с. Нижча Дубечня. Глядачі, які зібралися на стадіоні «ОСК Діназ», з нетерпінням очікували цього протистояння. Багато хто з прихильників ФК «СНД» говорив про реванш, але, на превеликий жаль, його не відбулося. Як і в матчі за кубок району, переможцем виявився дружний футбольний колектив ФК «Лісовичі», який спокійно та впевнено переграв свого суперника з тим же рахунком, що й два тижні тому (4:0) і вперше в історії Вишгородського футболу виборов усі три почесні трофеї в одному сезоні — чемпіон, володар кубка та суперкубка району.
Слід відзначити впевнений, професійний та об’єктивний арбітраж бригади арбітрів на чолі з Іваном Карпиною та його асистентами Дмитром Рубаном і Костянтином Узуном. Кращими у матчі були визнані Юрій Яковчук (ФК «Лісовичі») та Олексій Поспелов (ФК «СНД»).
Керівництво Вишгородської районної федерації футболу на чолі з Миколою Королем перейшло до офіційної церемонії нагородження команд вищої та першої ліги.
Душевно, по-домашньому, під звуковий акомпанемент голова Вишгородської районної федерації футболу та поважні гості — Микола Горовий — майстер спорту з легкої атлетики, заслужений працівник фізичної культури та спорту, Олександр Гордійчук — майстер спорту з легкої атлетики, спеціальний запрошений гість Петро Ковальчук — унікальний футболіст, учасник ліги Європи, фіналу азіатської ліги чемпіонів та кращий захисник Таджикистану, екс-гравець «Кривбасу», «Чорноморця» (нині легіонерська доля закинула його на Мальдівські острови) — разом вручали кубки, медалі та цінні призи кращим гравцям сезону:
вища ліга:
кращий воротар — Денис Колісниченко (Нептун)
кращий захисник — Даниіл Савійсько (СНД)
кращий півзахисник — Іван Іванов (СНД)
кращий нападник — Данило Солопко (Лісовичі)
кращий гравець — Кирило Скринник (Лісовичі)
кращий тренер — Максим Куций (Лісовичі)
кращий арбітр — Сергій Шкільний;
перша ліга:
кращий воротар — Юрій Форостюк (Темп)
кращий захисник — Дмитро Рубан (КДЮСШ)
кращий півзахисник — Сергій Михайлов (КДЮСШ)
кращий нападник — Борис Шевелюк (Енергетик)
кращий гравець — Сергій Пономаренко (Енергетик)
кращий тренер — Тарас Вінніченко (Темп)
кращий арбітр — Ігор Негоденко.
Спеціальними відзнаками Вишгородської районної федерації футболу під девізом «За відданість футболу» були нагороджені Олександр Бабич — ФК «Дніпро», с. Лебедівка, Анатолій Клименко — «СНД», с. Нижча Дубечня та Леонід Титаренко — ФК «Лісовичі», с. Лісовичі.
Сезон закінчено, великий футбол іде на зимові канікули, передаючи естафету своєму молодшому брату — футзалу. Адже вже розпочалися ігри турніру серед підприємств та виробничих організацій із футзалу в спортивній залі КДЮСШ. 12 команд методом жеребкування були розподілені на дві групи (по шість команд у кожній), які за коловою системою в одне коло зіграють у групах, а потім по чотири кращі команди потрапляють до чвертьфінальної стадії змагань.