29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Щасливих літ Вам, ювіляре

Влас. інф.

Мешканцю Вишгорода, почесному громадянину району, почесному ветерану України, полковнику у відставці Петру Мартиновичу Головку виповнилось 90 літ.
Народився 1 липня 1927 року в с. Вища Дубечня в селянській родині. Закінчив Київське військове училище зв’язку. Згодом гідно ніс службу в Австрії, Білорусії, Німеччині, cлужив у Десні Чернігівської області. 
З грудня 1944-го по лютий 1945-го у складі 786-го батальйону аеродромного обслуговування разом із побратимами відстоював рубежі рідної держави.
У мирний час працював у районному ДОСААФ, інженером з техніки безпеки Київського управління експлуатації Київського і Канівського водосховищ, організації «Голубий Дніпро».
На кожній із посад залишався активним, долучався до вирішення найрізноманітніших питань розвитку міста і району. Тривалий час очолював міську раду ветеранів, а згодом – районну. Переймався проблемами пенсіонерів, ветеранів війни і праці, Збройних сил України.
Має ордени – Великої Вітчизняної війни III ст., Богдана Хмельницького III ст., медаль «За перемогу над Німеччиною», ювілейні медалі. За активну життєву позицію, відстоювання інтересів ветеранів, патріотичне виховання молоді П. Головка відзначено Грамотами обласної і районної держадміністрацій. А з нагоди нинішньої ювілейної дати радник Вишгородського міського голови, президент Благодійного фонду «Святої Ольги» Володимир Малишев вручив нагороду від мера – відзнаку «За заслуги перед містом» та передав вітання від депутата районної ради Олександра Приходька.
На ювілей до Петра Мартиновича прийшли голови ветеранських організацій району, друзі, побратими, близькі й рідні. Усі тепло вітали іменинника із славною датою. А він щиро дякував, детально перегортав сторінки своєї біографії і читав власні вірші – має феноменальну пам’ять і здоровий гумор.
Редакція приєднується до всіх вітань на адресу поважного ювіляра. Зичимо Вам, шановний Петре Мартиновичу, міцного здоров’я, щасливих літ у родинному колі та мирного неба.