29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

При зміні місця знаходження

Вишгородська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області

Нормою п. 298.5 Податкового кодексу України визначено порядок подання заяви щодо зміни місцезнаходження. Так, у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку І та ІІ групи не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.
Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється ДФС на підставі заяви платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності (п. 295.2 Податкового кодексу України).
Відомості щодо місця провадження та видів господарської діяльності підприємців – платників єдиного податку I або II групи містяться в реєстрі платників єдиного податку. У разі зміни зазначених відомостей зміни до реєстру платників єдиного податку вносяться в день подання платником відповідної заяви.
На підставі цих норм зазначаємо, що у разі подання підприємцем – платником єдиного податку I або II групи заяви про зміну місця провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, внаслідок чого змінюється ставка єдиного податку, нова ставка застосовується, починаючи з місяця, у якому подано заяву про відповідні зміни.