28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Міжнародний турнір: перші здобутки ФК «Чайка»

Євгеній КАЛИНИЧЕНКО, тренер ФК «Чайка» (вихованці 2003 р. нар.)
ФОТО — архів ФК «Чайка»

IX Міжнародний футбольний турнір «Галицька зима-2017» (м. Львів) став для ФК «Чайка» призовим. Вихованці 2003 р. нар. (вікова група U-14) вибороли срібло у змаганнях серед 16 команд з України та Польщі.
Команди, розділені на чотири групи (по чотири у кожній), у групах змагалися по коловій системі. До півфіналу турніру виходила лише одна краща команда.
Наша «Чайка» перемогла «Ниву» (м. Вінниця) з рахунком 2:0 (дублем відзначився нападник Артем Сафончик) та ФК «Галичина-2» (голи забили Артем Сафончик, Олександр Клименко, Богдан Ващенко). Внічию зіграли з «Карпатами» 2004 р. н. (м. Львів) 0:0 — та вийшли до півфіналу.
Зустріч із господарем турніру — ФК «Галичина» закінчилася перемогою наших футболістів з рахунком 3:0 (дубль Артема Сафончика доповнив гол Богдана Ващенка).
У фіналі на нас чекав футбольний клуб «Львів», який у півфіналі переміг команду «Мункач» (м. Мукачеве). Матч за перше місце проходив у несприятливих погодних умовах, що позначилося на якості гри команд. У цій боротьбі наші хлопці поступилися з рахунком 1:3 (голом відзначився Богдан Ващенко, який став кращим нападником турніру). Артема Сафончика визнано кращим бомбардиром «Галицької зими-2017».
Участь у цьому турнірі — один із етапів підготовки ФК «Чайка» до чемпіонату м. Києва та Першості України.

FC