29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

БЕСТіарії переходять в іншу площину

ФОТО — Віталій САРДАК,
Олег КУЧМІЙ, спеціально для «Вишгорода»

У № 3’2017 (див. стор. 12) газети «Вишгород» тему законної дії по місту операторів і провайдерів, що надають послуги на теренах телекомунікацій, зачепили міські депутати Сергій Жадан і Олег Кучмій.
Сьогодні ситуацію коментує директор КП «Управляюча компанія» Віталій Сардак:
— З цього приводу було скликано нараду у міського голови — за участі міських комунальників, представників кількох ОСББ і керівника БЕСТу. Досягнуто домовленостей стосовно приведення у відповідність до вимог закону проектів, документації та телекомунікаційних мереж у будинках. Принамні, це пообіцяв очільник БЕСТу.
Після перемовин у мера керівництвом «Управляючої компанії» ще раз було — письмово та особисто по телефону — поінформовано усіх провайдерів і операторів щодо спільної наради 27 січня у кабінеті директора КП «УК» ВМР. На диво, прибули усі — «Укртелеком», «МТМ», «БЕСТ», «Поллікомм», «Дата-груп», ТОВ «Ультра-Лтд», «Київстар», «МТС».
У процесі перемовин було заплановано 31 січня обійти будинки, що перебувають на обслуговуванні Управляючою компанією, з метою інвентаризації телекомунікаційних мереж. На обхід комісії так само оперативно з’явились представники усіх провайдерів і операторів.
Під час обстежень виявлено чимало кричущих порушень норм експлуатації будинку, зокрема — пробиті дахи, підлоги, стелі, стіни горищ і під’їздів, не позначені відповідним маркуванням і не укладені у короби кабелі (невідомо чиєї власності). Щодо цього складено відповідні акти.
Ситуація ідентична майже в усіх будинках, тому комісія продовжить свою роботу. Наголошую, що ситуація з проектною документацією — не краща. Всі проекти однотипні, «намальовані» самими провайдерами, не узгоджені з відповідними службами, без технічних умов. Окрім цього, прокладені в обстежених будинках мережі не відповідають навіть вищезазначеним проектам.
Врешті-решт, усі провайдери пішли на контакт. Присутність їхніх представників дуже допомагає розібратися в усіх моментах. Тому сподіваємось, що раптових відключень мережі Інтернет по місту більше не буде. В іншому випадку мешканці Вишгорода будуть оповіщені заздалегідь.

2

o

o2

1