29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

«Миру тобі, Вишгороде!»

Валентина ЯКОВЕНКО

ФОТО – автор, «Вишгород», Андрій МАКСІМОВ

У День Святого Миколая малеча пише йому листи з бажаннями (передусім здоров’я собі та батькам). А діти, які зібралися напередодні свята в Благодійному фонді «Святої Ольги», висловили власні бажання і побажання для всього нашого Вишгорода.

На майстер-клас із виготовлення рукавички, в якій писали свої мрії, дітей із багатодітних родин, із спеціальної школи «Надія», дітей-переселенців зі Сходу запросили президент Фонду, радник міського голови Володимир Малишев та майстриня Олена Кольвах – керівник студії «Золоті ручки» Вишгородського міського Центру творчості «Джерело».  

Так розпочалася низка заходів, запланованих міською радою до новорічно-різдвяних свят. «І це символічно, – зазначила начальник оргвідділу міськради Олена Глава, – адже місто отримує завдання від його маленьких громадян на наступний рік. І ми зробимо все, що в наших силах, аби реалізувати дитячі бажання». Олена Глава запросила присутніх долучатися до святкових заходів. Їх заплановано багато. Варто лише слідкувати за рубрикою «аФішка» в міській газеті «Вишгород» та інформацією на дошках оголошень.

Міська рада подбала і про ялинку для майстер-класу. До неї діти прикріпили свої рукавички. А народилася така чудова ідея на гуртку «Золоті ручки», де Полінка Панасенкоі Наталочка Бендик для обласного конкурсу виготовили ялинку з рукавичками у жовто-блакитних кольорах із побажаннями нашій державі.

Таких бажань і побажань для рідного міста дуже багато у наших діток: і тут їх швидше почують і побачать, та й самі діти зрозуміють, як це важливо. Тож, коли виростуть, прагнутимуть змінити на краще своє місто і  державу.

«Влада почує дітей, додасть свого. І все добре – проросте… Хтось зробить ще й вдома таку рукавичку, подарує ближньому, і краса піде світом», – переконана Олена Кольвах.

Благословив усіх на добру справу священик церкви Петра і Павла УПЦ КП, що у с. Пірново. Отець Олександр подякував Володимиру Малишеву, який багато років поспіль не втомлюється робити благодійні справи (зокрема для дітей, залучаючи до цього духовенство), побажав усім віри і добра: «Якщо буде мир у нас самих, то буде він і навколо». Він попросив піднятися Віталіну Грабов’юк, зодягнену в сукню ручної роботи із розкішною квітковою композицією, вишитою бісером і сказав: «Я зустрів сьогодні Вишгород світлий: працьовитий, люблячий, красивий, який прагне до змін. Про це свідчить навіть те, якими прийшли сюди діти з мамами, – у красивому, виготовленому власноруч національному вбранні».

Тим часом робота тривала. Ось і перша рукавичка готова, за нею друга, третя… Бажання діти промовляли вголос: це навчальні заклади й ігрові майданчики, льодова арена для хокеїстів і любителів ковзанки, ба, навіть житло для переселенців. А ще – аби наше місто було завжди чистим і привітним для гостей. Та найчастіше бажали злагоди й розуміння між усіма мешканцями і – миру, миру, миру! Добра і миру побажала Вишгороду й донька міського голови, пятирічна Каріна, яка прийшла на майстер-клас із мамою.

Не залишились діти і без подарунків. Мер Олексій Момот подбав не лише про необхідні матеріали для роботи та вітамінний солодкий стіл, а й про набори миючих засобів для кожної родини (долучилась Компанія СК «Джонсон»).

А малі майстри у день Святого Миколая разом із Оленою Кольвах подарували ялинку міському голові, побажавши натхнення і сили для здійснення їхніх мрій.

DSC 1127

DSC 1138

DSC 1160

DSC 1166

DSC 1175

DSC 1180

DSC 1107