29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

БЕЗПЕЧНЕ МІСТО на двох колесах

19 грудня до Вишгородської міської ради було подано та зареєстровано проект ПРОГРАМИ ОБЛАШТУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ ВЕЛОСИПЕДНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ НА 2017-2027 РОКИ (розроблений командою громадських активістів міста Вишгорода, фахівців Вишгородської міської ради, за участю ВРГО «АпТаун» та Асоціації велосипедистів Києва)

Олексій РОСТОВСЬКИЙ, депутат міської ради

Основне завдання цієї Програми — створити сприятливі умови для розвитку велосипедного транспорту як елементу ефективної транспортної системи міста. Більше велосипедистів, більше велопоїздок у м. Вишгороді. Програма покликана забезпечити потреби велосипедистів, стимулювати щоденне використання велосипеда тими, хто користується ним нерегулярно або лише на відпочинку, та популяризувати велосипедний транспорт як такий.

Велосипедна інфраструктура у Вишгороді практично відсутня, хоча місто має чудові перспективи: невелика площа (дальність середньої, до 5 км, поїздки ідеальна для пересування велосипедом), рельєф центральної частини міста з помірним перепадом висот, наближеність до Києва (на роботу чи навчання до столиці діставатись за допомогою велотранспорту), велика кількість зелених зон (використання велосипеда для відпочинку). Створення велосипедної інфраструктури у м. Вишгороді розв’яже низку проблем, убезпечить всіх учасників дорожнього руху, підвищить туристично-рекреаційну привабливість міста, поліпшить екологічну ситуацію, а також матиме позитивний економічний ефект.

Альтернативний велосипедний транспорт має інтегруватись у загальну транспортну інфраструктуру за принципами: функціональність, цілісність, безпека, комфорт, системність, доступністьусім верствам населення.

Заходи, передбачені Програмою (управлінського, інфраструктурного та інформаційного характеру), здійснюватимуться в межах асигнувань з міського бюджету та за рахунок громадських організацій і донорських коштів.

Очікувані результати — зниження травматизму та аварійності серед велосипедистів на автошляхах міста Вишгорода, заохоченнявишгородців до використання альтернативних видів транспорту, що позитивно впливатиме на екологію міста, стан здоров’я громадян, ще один крок на шляху до європейської інтеграції України.

Важливо робити для міста добру справу з такою кількістю однодумців. Наші маленькі справи сьогодні – великий результат майбутнього!

Спасибі всім та окремо кожномуза титанічну працю над розробкою цієї програми, за присвячений цьому час та небайдужість до спільної справи: Алексей Ростовский Luba Lysenko Григорий Глушко Николай Клименко (Nikolya Klymenko) Игорь Дунайский Анна Полищук Anton Vakulenko Sergiy Demchenko Марина Блудша (Maryna Bludsha) Ira Bondarenko Borys Prosto Владимир Перетятко Ninel Novakovska та Тетяна Зайцева.