29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

При добрій розсаді — й плід солодкий

6

Степанія СІДЛЯР, радник голови Київської ОДА
ФОТО — Валерій ВИГОВСЬКИЙ,спеціально для «Вишгорода»

Ще одну скарбничку лексичної мудрості на черговому занятті відкрили для себе слухачі безоплатних курсів із вивчення української мови, які проходять щосуботи об 11 год. у Центральній районній бібліотеці для дорослих.
Дві години осягали вони красу й багатство українського слововживання, опановували звукову систему, відпрацьовували правильну вимову слів та фонетичну виразність, а також виробляли в собі мовне чуття.
При добрій розсаді, як відомо, й плід солодкий. І хоч, як відзначали деякі слухачі, перші кроки на шляху оволодівання українською даються непросто, але приємно, що після шести занять дехто з них уже перейшов на побутове спілкування на роботі й у сім’ї.
Звичайно, багато хто із слухачів усвідомлює, що педагог лише відчиняє двері, а увійти потрібно самому. Але, як казав Альберт Ейнштейн, без методичної розумової гімнастики стійких знань не набути.
Наступне заняття, яке відбудеться 5 листопада, організатори курсів вирішили провести виїзним — із відвідуванням київських музеїв (книги й друкарства та історичних коштовностей України).
— Поїздка буде присвячена великому духовному святу — Дню української писемності й мови, яке відзначатиметься 9 листопада, — розповів один із ініціаторів відкриття курсів, депутат Вишгородської міськради Валерій Виговський. — Попереднє виїзне заняття, під час якого наші слухачі в музеї гетьманства на дві години занурилися у світ славного героїчного минулого українського народу, довели доцільність таких форм навчального процесу. Адже, окрім того, що багато наших слухачів по-новому відкрили для себе історію України, написану волелюбними шаблями запорізького козацтва, так ще й отримали задоволення від екскурсії, проведеної вишуканою колоритною українською мовою.