29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Правила оформлення «теплих» кредитів змінили

Україні відновили оформлення «теплих» кредитів на індивідуальне утеплення приватних будинків і квартир

Джерело: domik.ua

У державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України повідомили, що споживачі, які мають намір утеплити житло, можуть оформити «теплий» кредит у державних фінансово-кредитних організаціях: «Ощадбанк» і «Укргазбанк».

Як стало відомо Domik.ua, програму відновили з 6-го жовтня. Позику можна оформити на заміну вікон, встановлення приладів обліку енергоресурсів, модернізацію системи освітлення та ін. При цьому, правила виплати компенсації змінилися. Споживачі, які оформили кредит, отримають від держави фінансову допомогу в розмірі 35% від суми кредиту. Аналогічний розмір компенсації буде надаватися і субсідіантам. Раніше споживачі, які оформили субсидії, отримували фінансову допомогу на утеплення житла в розмірі 70% від тіла кредиту. При цьому для фізичних осіб розмір компенсації збільшився, адже раніше повертали 30% від тіла кредиту.
«У той же час умови участі ОСББ і ЖБК у програмі з енергоефективності залишаються без змін. Їм компенсують 40% тіла кредиту на утеплення будинку. Якщо до складу ОСББ входять субсідіанти, то сума відшкодування більше – у в межах від 40% до 70% », – повідомили в Держенергоефективності.
Нагадаємо, що 27 липня Кабінет Міністрів України прийняв рішення, про додаткове фінансування програми «теплих» кредитів для населення, і виділили100 млн грн.
Обговорити дію державної програми з енергоефективності і висловити думку щодо оформлення «теплого» кредиту, можна на форумі порталу Domik.ua в розділі «Державна допомога на утеплення будинків».