29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

«По їхніх справах взнаєте їх»

22

Володимир ТКАЧ

Чим більше у місті говориться про позитивні зрушення, скажімо, ремонт доріг, благоустрій скверів, заміну вікон у під’їздах, ремонт покрівель, — тим більший шквал критики з боку політичних опонентів діючої влади. Конструктивна критика — річ, безумовно, для влади корисна. Вона, мов щука в озері, — не дає дрімати карасям. І, коли в місті з’явилася нова газета «Вишгородське дзеркало», здавалось, що так і буде. Але, як не прикро, газета з перших днів існування заходилася шельмувати владу, переходити на особисті образи, спливати жовчю. Хто ж стоїть за цим виданням і чого він добивається?
Засновник і видавець газети — Олексій Данчин, скромний киянин. А ось хто фінансує цю дорогу іграшку — невідомо. Відомо лише, що активним дописувачем газети є Марія Решетнікова, голова ГО «Центр розвитку громади Вишгорода». Як видно з публікацій, мета газети — розмазати нинішню владу по асфальту.
Роль головного викривача собі присвоїв Олексій Данчин, у недалекому минулому — заступник Вишгородського міського голови. Відповідав за бюджетний, земельний і будівельний напрямки. Тобто, вся хаотична забудова в місті останніх років відбувалася саме за часів Олексія Олександровича — «папєрєдніка» нинішньої влади, як сказав би М. Я. Азаров.
Перейдемо до конкретних фактів.
За часів, коли будівельний комплекс курував пан Данчин, на пагорбах за лікарнею з’явилися бетонні джунглі — житловий масив «Ярославичі». Не будемо вдаватися в тонкощі напівлегального будівництва, але цей висотний монстр важким тягарем ліг на соціальну інфраструктуру міста — школи і дитячі садки.
Наступним будівельним шедевром став житловий комплекс на провулку Прожекторному. Там, на якихось двох гектарах, було запроектовано 11 багатоповерхових будинків! Олексій Олександрович благополучно пішов із виконкому на більш хлібний газовий сектор України, а проблеми на Прожекторному залишив вирішувати наступникам.
За вищезгаданих часів з’явилася цікава земельна схема, яка передбачала виділення землі під індивідуальну забудову, щоб там згодом побудувати багатоповерхівки без зміни цільового призначення. Так виникла низка житлових комплексів. За цією ж схемою, тепер навпроти заводу «Карат» з’явиться ще один багатоповерховий житловий масив.
Так чи інакше, але Олексій Данчин побічно мав причетність до будівництва недолугого житлового комплексу на вулиці Набережній. Від цього об’єкта місто не отримало жодної копійки, лише — головний біль на довгі десятиліття. Як свідчать акти КРУ, від пайової участі будівельників у ті часи бюджет не отримав мільйони гривень.
Ми всі добре пам’ятаємо скандали щодо забудови дитячого майданчика багатоповерхівкою на вулиці Київській. Вгадайте з одного разу: хто причетний до цього будівництва?
Тему славних діянь «папєрєдніків» можна було б ще довго продовжувати, бо 99 відсотків земель, на яких здійснюється забудова, було виділено саме за тих часів. А ще були історії зі скандальними парканами біля АТБ, територією яхт-клубу, городами в районі вул. М. Ватутіна, намагання проштовхнути більше 60 ділянок у районі дамби, де тепер розвивається міський пляж та інше.
Улюбленою темою газети «Вишгородське дзеркало» є проблема дитячих садків, яких катастрофічно не вистачає. Тоді запитання видавцю О. Данчину: а скільки дошкільних закладів було побудовано у Вишгороді за час Вашого перебування на посаді заступника міського голови? Відповідаємо за Олексія Олександровича — нуль цілих, нуль десятих. Навіть котловану не викопано, жодної сваї не забито. То хто ж тоді лукавить насправді? І не треба, М. С. Решетнікова, балотуючись у мери, у своїй програмі використовувати малюнок майбутньої школи «Надія», під яку немає відповідних розробок!
І коли Олексій Данчин «ридає взахльоб» щодо міського бюджету, то в уяві постає нижня промзона на набережній. А скільки договорів із об’єктами господарювання було Вами переукладено з тим, щоб поповнити міську казну? Зеро, тобто — нуль! А скільки договорів було переукладено на верхній промзоні, де до цих пір податки сплачують у Нові Петрівці? Результат — аналогічний.
В Євангелії від Матфея є чудові слова: «По їхніх справах взнаєте їх».