28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Яскраве фаєр-шоу та стрибки через багаття

Вікторія ШМИГОРА
ФОТО – Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

Танці, вогнище й обряди. Вишгородці відгуляли наймістичніше свято року – Івана Купала. Здавна люди вірили: цього дня збуваються найпотаємніші мрії. 
Захід відбувся 8 липня ц. р. на галявині біля Співочого поля, що на набережній Київського моря. Організували його громадська організація «Зелений Корпус» та Вишгородський міський Центр творчості «Джерело» за підтримки Вишгородської міськради, особисто міського голови Олексія Момота, Вишгородської районної адміністрації та ресторану «Галс».
Кілька сотень людей прийшли, щоб поринути в атмосферу таємничості та долучитися до відтворення українських традицій, які презентували
творчі колективи Вишгородщини – аматорський колектив «Любисток», ансамбль «Лютізька левада», родинний ансамбль «Чиста криниця», хори «Коралі» та «Новопетрівчанка», керівник хору «Ветеран» Анна Покровська, солістка вокальної студії «Полузір’я» Зоріана Джунь та Ар’яна Олумі Додоран, авторську пісню презентувала Софія Куценко.
Для дітвори та дорослих працювали майстри з аква-гриму. Також усі могли повправлятись у влучності зі стрільби з лука – від парку дитячих розваг «Хеппі парк». Вела захід директор Вишгородського ЦТ «Джерело» Наталія Кисіль. Музичний супровід забезпечив Юрій Дружинський.
Найромантичнішою частиною заходу, звісно ж, було пускання на воду віночків – ще одна цікава традиція свята Івана Купала, що здавна шанувалася серед простого люду як магічне та найбільш правдиве гадання. Незаміжні дівчата плели вінки із запашних трав та квітів, наділяючи кожну рослинку особливою силою. Як стемніло – ворожили на нареченого, пускаючи віночки по воді.
Видовищним вечір став ще і завдяки фаєр-шоу, яке подарували гості заходу – колектив «Фантом». Ну і, звісно, – стрибали через багаття.
До пізньої ночі гості розважалися під звуки живої музики, танцювали, відпочивали – насолоджувалися святом і яскравим літом.

kypala (1)

kypala (2)

kypala (3)

kypala (4)

kypala (5)

kypala (6)

kypala (7)

kypala (8)

kypala (9)

kypala (10)

kypala (11)

kypala (12)

kypala (13)

kypala (14)

kypala (15)

kypala (16)

kypala (17)

kypala (18)

kypala (19)

kypala (20)

kypala (21)

kypala (22)

kypala (23)

kypala (24)

kypala (25)

kypala (26)

kypala (27)

kypala (28)

kypala (29)

kypala (30)

kypala (31)

kypala (32)

kypala (33)

kypala (34)

kypala (35)

kypala (36)

kypala (37)

kypala (38)

kypala (39)

kypala (40)

kypala (41)

kypala (42)

kypala (43)

kypala (44)

kypala (45)

kypala (46)

kypala (47)

kypala (48)

kypala (49)

kypala (50)

kypala (51)