28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Приміщення в гуртожитку можна приватизувати

Олександр ШАМОТА,
начальник Вишгородського міського відділу Держархбудконтролю (ДАБК), голова тимчасової комісії по КАРАТівському гуртожитку

До мене – тоді ще депутата Вишгородської міської ради сьомого скликання — у січні ц. р. звернулися мешканці КАРАТівського гуртожитку. Це була група активістів на чолі з депутатом-мажоритарником Ганною Булгаковою.
Ішлося про допомогу у вирішенні питання щодо приватизації кімнат гуртожитку. Відразу скажу, що намагалися зрушити з міста цю проблему два десятиліття (без перебільшення) — і у районі, і у місті. Всі починали, та ніхто не завершував.

Я звернувся до голови «комунальної» комісії міськради, до заступника міського голови, відповідального за КАРАТівський гуртожиток, голови минулорічної комісії з приватизації гуртожитку на вул. Б. Хмельницького. Вирішальним стало моє звернення до міського голови Олексія Момота — буквально наступного дня він розпорядився створити тимчасову комісію, яка мала здійснити інвентаризацію приміщень, виявити, хто фактично мешкає у гуртожитку та де зроблено несанкціоноване перепланування.
Питання було не просто складним — а заплутаним настільки, що зрозуміло: якщо не вирішити його найближчим часом — надалі воно обернеться купою болючих точок, як для мешканців гуртожитку, так і для міської ради. Про події у гуртожитку і роботу комісії газета «Вишгород» вже писала не раз, тому зупинятися на них не буду, зазначу лише, що назва була дуже слушна: «КАРАТівський гуртожиток: крига скресла» (див. стор. 1 газети «Вишгород» від 05.03.2016 р. № 9 — ред.)
Тимчасова комісія плідно попрацювала. Особлива подяка депутату Ганні Булгаковій та ініціативній групі гуртожитку, секретарю адмінкомісії Володимиру Стефанівському, депутатам міськради Юрію Попову, Олександру Клавдієнку, Юрію Дрьоміну, Олені та Володимиру Лісогорам і заступнику міського голови Ігорю Свистуну.
Хочу інформувати громадськість міста, а насамперед — мешканців КАРАТівського гуртожитку (просп. Т. Шевченка, 6), що є певні результати. Так, уже отримано технічний паспорт від Вишгородського бюро технічної ініевнтаризації (щира подяка начальнику ВБТІ Ігорю Биховченку). 11 липня цей техпаспорт переданий до виконавчого комітету міськради. Це означає, що вже із 18 липня ц. р. всі охочі приватизувати свої приміщення у гуртожитку за адресою: просп. Т. Шевченка, 6 можуть збирати відповідний пакет документів (докладніше — за тел: 067-508-60-70, Оксана Новікова, голова ініціативної групи).