28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Колапсу не буде: міські структури тримають руку на пульсі

Влас. інф.

Доки вишгородська громада обстоювала очільника свого рідного міста, у соцмережах пішли коментарі, пов’язані із відключенням у Вишгороді води.
Нагадаємо читачам, що корисна для вишгородців інформація одразу ж з’явилась на facebook-сторінці газети «Вишгород»: «На ЛЕП-110 (від ГАЕС) — неполадки. Через відключення світла у п’ятницю, 15 квітня, по всьому місту не було води з 19:30 до 01:30 суботи, сьогодні (неділя, 17 квітня) води не буде з 9:30 до 16:00. Про це повідомили у міському комунальному підприємстві «Водоканал» (керівник — Георгій Чебан), яке, отримавши відповідну інформацію із районного підрозділу ПАТ «Київобленерго», переводить каналізаційну насосну на аварійний режим (працює генератор), аби стоки не затопили мережу».

На початку робочого тижня редакція отримала інформацію від заступника міського голови Ігоря Свистуна, яку ми надаємо вишгородцям:
«У п’ятницю, 15 квітня, о пів на восьму вечора на підстанції «Київська» сталася серйозна аварія. Було відключено від енергопостачання кілька районів столиці (переважно — новобудови), деякі населені пункти Вишгородського району і пів-Вишгорода (для решти застосували резервну електролінію).
По нашому місту найбільша проблема була у повному відключенні води. Міська каналізаційна насосна станція «Центральна» працювала на живленні генератора до півтретьої ночі на суботу (16 квітня).
У неділю, 17 квітня, бригада київських і обласних енергетиків з відповідним допуском проводила відновлювальні роботи — тому у частині Вишгорода було відключено світло, а відтак — по всьому місту із 10-ої ранку до 7-ої вечора — вода.
Міські комунальні служби робили все можливе, щоби не було колапсу. «Водоканал» перейшов на резервне живлення електроенергією з дизельного генератора, а аварійна служба КП ЖКГ «звільняла» людей із ліфтів, що зупинилися.
Хочу запевнити вишгородців, що міська рада тримає руку на пульсі життя Вишгорода, а міські комунальні служби завжди напоготові. А заодно нагадую мешканцям міста, що загальноміські толоки тривають: найближча — 22-24 квітня. Покажіть свій патріотизм не на словах, а на ділі: разом із комунальними службами долучіться до весняного прибирання рідного міста».