29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Осінні фантазії «Джерела»

Валентина ЯКОВЕНКО, методист ЦТ «Джерело»

ФОТО – автор, спеціально для «Вишгорода»

Центр творчості «Джерело» – це не тільки репетиції та концерти. Джерельні діти протягом навчального року беруть участь у різноманітних фестивалях та конкурсах. Ось і за короткий час із вересня 2015-го вже є кілька перемог: фольклорний ансамбль «Співаночка» (керівник Валентина Демочко) виборов перше місце на Міжнародному фестивалі дитячої та юнацької творчості «Штурм» (м. Сміла); колектив сучасного танцю «Pasdedanse» (керівник Катерина Барладян) привіз одразу дві нагороди (перше та третє місця) з Міжнародного фестивалю-конкурсу творчих колективів «Калейдоскоп талантів»; вихованка вокальної студії «Полузір’я» (керівник Тетяна Халаш) Арьяна Олумі-Додоран посіла третє місце на Всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі-фестивалі «Салют талантів» (номінація «Вокал, 8-10 років»).

І все ж традиції є традиції. Тому днями у Центрі творчості відбувся осінній концерт «Яскраві барви». І розпочався він справжнім листопадом: червоні, жовті, багряні листочки кружляли в «Осінній фантазії», яку подарували глядачам вихованці колективу сучасного танцю «FLASH» (керівник Вероніка Манзюк). А далі: як змінюється осіння погода, так змінювався і настрій  виступів – то сповільнений і ліричний, то веселий і безтурботний. Його створювали вищеназвані колективи, а також вихованці студії українського танцю «Вишеград» (керівники Оксана Черкас та Анастасія Близнюк) з композиціями «На полонині», «На пасіці»; учасники колективу хорового співу «Домісолька» (керівник Анна Покровська) – «Що нам осінь принесе». Як завжди, вражав не лише своїми можливостями, а й неймовірним перевтіленнямколектив народного танцю «Джерельце» (керівник Світлана Стащук)з танцями «Ковбої», «Таємницi Сходу», а також «Молдавським танцем». Яскравими ліхтариками мерехтіли «Клоуни патті» К. Барладян, дівчатка-маківочки В. Демочко по-дорослому затягували «Гей, соколе!», «На добро і на долю», а шоу-студія мод «Фантазія» (керівник Олеся Клімова) підкорювали красою, грацією і динамічністю.

Якщозаглянутизалаштунки будь-якого джерельного колективу, побачиш, як кожен вкладає частинку себе у свою справу. Але кожен, обравши для себе захоплення, все ж пам’ятає: головне – завжди бути людиною, любити своїх батьків, своє місто, свою країну. Про це ще раз нагадав колектив хорового співу «Домісолька» з композицією «Україна – це ти».

І зал гучними оплесками дякував джерелятам за чудову осанну Її Величності Осені, а також невтомним керівникам – за їхню працю і прагнення виховати дітей красивими душею і вчинками.

А протягом усього дійства представляв кожен колектив і вболівав за кожного художній керівник закладу, автор сценарію Юрій Ушаков.

DSC 5306

DSC 5313

DSC 5328

DSC 5335

DSC 5354

DSC 5378

DSC 5379

DSC 5427

DSC 5478

DSC 5503

DSC 5508

DSC 5528

DSC 5538

DSC 5543

DSC 5602

DSC 5608