29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

200 тисяч гривень готівкою

УДСО при ГУМВС України в Київській області

Читайте не сайті газети «Вишгород»

Держохоронці Київської області затримали трьох громадян які намагались отримати гроші в касі «Ощадбанку» Вишгорода, що на Київщині, за підробними документами.

На пульт централізованого спостереження надійшов сигнал «ТРИВОГА» із центрального відділення «ОЩАДБАНКУ». Касир банку, яка натиснула кнопку «Термінового виклику міліції», вказала на трьох громадян біля каси.

— Працівник банку повідомила, що клієнти, які намагались отримати гроші, здалися їй підозрілими, бо постійно перешіптувались, нервували щодо повільної процедури видачі готівки. Також надані документи клієнтів викликали сумнів, — розповів начальник  Державної служби охорони Вишгородського відділення міліції Олександр Третяк, який особисто затримав підозрюваних осіб.  

Шахраї намагалися отримати гроші в сумі 200 тис. грн за підробним дорученням та чужими паспортами. Всі затримані передані слідчо-оперативній групі Вишгородської міліції.

— Спроба отримати в гроші за підробленими документами — це гарантія отримання строку за шахрайство. Адже кожний клієнт у банку проходить повну ідентифікацію, в результаті якої підроблені документи миттєво виявляються”, — коментує Олександр Третяк.

Затриманими виявились 57-річна жінка, 31-річний та 28-річний мешканці Києва, які раніше вже мали проблеми із законом. 

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.