29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Небачена жорстокість

Валерій ПРИВАЛОВ, т.в.о. начальника Вишгородського РВ

ГУМВС України в Київській області

Сьомого квітня 2014 р. до чергової частини Вишгородського РВ надійшло повідомлення від гр. О. про те, що зранку 05.04.2014 р. її сестра, гр. Д., вийшла з дому в с. Демидів і не повернулась. До місця проживання зниклої виїхала слідчо-оперативна група. Того ж дня було порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 КК України і розпочато слідство.

Оперативними працівниками відпрацьовувались кілька версій зникнення, але інформації, яка б містила відомості про встановлення місця перебування гр. Д., не знайшли.

Проте пошуки не припинялись протягом року, і в 2015-ому було отримано інформацію, що до зникнення можуть бути причетні гр. М. і гр. К (жителі району) . На допиті вони зізнались у вбивстві й розповіли жахливі подробиці, а в подальшому показали місце, де позбулись тіла.

05.04.2014 р. в Демидові біля занедбаної ферми вони побачили дівчину, яка йшла до села, і вирішили заволодіти її телефоном та особистими речами. Затягнули гр. Д. до приміщення ферми. Вона чинила опір та кликала на допомогу. Тоді її схопили з обох кінців за шарф і здавили ним шию…

Переконавшись, що дівчина не подає ознак життя, забрали її речі, а потім, щоб приховати злочин, перенесли тіло в яр та прикидали його сміттям.

У ході слідчо-оперативних заходів було встановлено місце, де знаходились останки тіла потерпілої.

Підозрюваним обрано міру запобіжного заходу — тримання під вартою та оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.6.,12 ч. 2. ст. 115 КК України. За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.