28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Першість України: Фінальна бронза — у вишгородської «Чайки»

01.07.2015 Футболісти в МР 0013

Влас. інф.,
http://www.ffu.org.ua/ukr/duflu/duflu_news/14001/
ФОТО — Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород», сайт ФФУ

19 червня в смт Щасливе (Бориспільський район, Київська область) завершились фінальні змагання Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед команд віком до 15 років. До четвірки кращих у першій лізі цієї вікової групи пробилися «Чайка» (Вишгород), «Прем’єр-Нива» (Вінниця), СДЮШОР «Космос» (Запоріжжя) та ФК «Одеса».
Напередодні, 18 червня, були зіграні півфінальні матчі, у яких 
СДЮШОР «Космос» виявився сильнішим за ФК«Одеса» (2:0), а «Прем’єр-Нива» перемогла «Чайку» з рахунком 2:1. Наші футболісти перші відкрили рахунок (відзначився Владислав Кушніренко), а потім психологічно «перегоріли». Як результат — кілька неприпустимих помилок, що дозволили супернику зрівняти рахунок, а в другому таймі — вийти вперед.
В останні хвилини матчу наші земляки мали змогу перевести гру до післяматчевих пенальті, та ні Єгор Твердохліб, ні Андрій Спичак не зуміли спрямувати м’яча у ворота вінничан, які і стали переможцями цієї гри.
Відповідно, у матчі за третє місце зустрілись «Чайка» та «Одеса». Ця гра проходила за солідної переваги команди із Вишгорода і завершилася її перемогою з рахунком 6:2. Голами відзначилися: дублем — Єгор Твердохліб, по одному м’ячу — у Владислава Кушніренка, Івана Паламарчука, Артема Редванівського та Владислава Януша.
У фіналі ж СДЮШОР «Космос» здолав опір «Прем’єр-Ниви» (3:1). Звання найкращого захисника здобув наш Артем Каторгін. 
Після завершення турніру всі команди та найкращі гравці отримали призи та кубки з рук віце-президента ФФУ Василя Орлецького, першого віце-президента ДЮФЛУ Віктора Пищева та виконавчого директора ДЮФЛУ Євгена Венгера.
З першою українською бронзою привітали команду в. о. Вишгородського міського голови, секретар міської ради Марія Решетнікова, її заступники Олександр Ростовцев і Олексій Рачинський, директор КП «УФКС» Микола Горовий, які зазначили, що нинішні футболісти продовжують традиції, закладені «Чайкою» ще у 1979 р. (чемпіон СРСР клубу «Шкіряний м’яч»), і побажали здоров’я і спортивного довголіття.
А депутат Київоблради Олександр Приходько вручив тренеру і гравцям пам’ятні сувеніри (зокрема, передав капітану команди м’яч з автографами гравців збірної Украни з футболу) та пообіцяв, що — у продовження справи Віктора Решетняка, котрий уболівав і радів кожній перемозі — буде придбано форму для гравців і автобус, аби їздити на будь-які змагання безперешкодно.
Редакція газети «Вишгород» приєднується до привітань. Чекаємо на переможні фото цієї команди і через три, і через п’ять, і через … років.