28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Тверде плече народу

Лілія ЯНЧУК-ОЛЕКСІЙ

30 червня у Вишгородському районному комісаріаті нагородили найактивніших волонтерів Вишгородщини, що допомагають воїнам АТО з початку бойових дій на Сході України. Відсутність техніки, засобів захисту, матеріального запасу — все це лягло на плечі волонтерів.

Володимир Шматко, Юрій Тимошенко та Сергій Кирієнко, не створюючи благодійних фондів та не організовуючи масових заходів зі збору матеріальної допомоги, тихо і впевнено провадять свою волонтерську роботу: на передову доправляють необхідні речі та продукти для воїнів. Сергій Кирієнко (позивний Йожик) займається ремонтом та відновленням бойової техніки, і здебільшого закупівля запчастин чи фарби відбувається за власний кошт.
Нині волонтери Юрій Тимошенко та Сергій Кирієнко мають дещо інший статус — сьогодні вони добровольцями вступили до лав Української армії і захищатимуть цілісність і Незалежність нашої держави.
Голова Вишгородської РДА Олександр Горган та його перший заступник В’ячеслав Савенок разом із представниками командного складу 25-го батальйону «Київська Русь» вручили почесні нагороди.
За вагомий особистий внесок, укріплення боєздатності Збройних сил, за активну допомогу і підтримку Володимир Шмитко, Юрій Тимошенко та Сергій Кирієнко нагороджені пам’ятними медалями «За безкорисне служіння Батьківщині» та Подяками голови Вишгородської РДА.
Вишгородський районний комісар Микола Прибора подякував хлопцям і дівчатам, які брали активну участь у волонтерському русі, починаючи з березня минулого року, коли формувалася 72 Білоцерківська бригада, коли 11 та 25 батальйони формувалися практично з нуля.
Володимир Шматко зауважив, що жодне звернення волонтерів не залишилося не вирішеним чи поза увагою очільників району. А Сергій Кирієнко додав: «Не забувайте, що йде війна (і війна справжня), а також тих, хто боронить нашу землю».
Так, я на сто відсотків погоджуюся з Сергієм Кирієнком. Адже тут, де не чути пострілів і вибухів, де діти радіють життю, а поряд зі своїми дітьми і ми, втрачається відчуття небезпеки. Варто задуматися про елементарну вдячність людям, які бережуть для нас цей мир.
Гадаю, не мені одній. Неприємний осад на душі залишають феєрверки, якими тішаться окремі представники громади на ювілеях чи весіллях. Так, життя іде, але ж не треба влаштовувати «шабаші на кістках».
А для тих, хто стоїть перед вибором: «випустити кошти в повітря» чи зробити корисну справу — у мене є порада. Організуйте Народну відзнаку, до якої, окрім медалі чи значка, додаватиметься матеріальна допомога на реабілітацію чи лікування воїна. А святковий салют буде потім, коли нарешті настане довгоочікувана Перемога над підступним ворогом. На все свій час.
Сьогодні я бажаю Юрію Тимошенку та Сергію Кирієнку з честю виконати свій громадянський обов’язок перед Батьківщиною. Нехай не зачепить ворожа куля і хлопці якнайшвидше повернуться до своїх родин.
З вами правда, з вами Бог і вся Україна.