28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Висловлюємо щирі співчуття

2

ДЖЕРЕЛО: L’independаnt de l’ Yonne 16.06.2015

Страшна новина про втрату сколихнула всю українську діаспору та численних друзів, колег і знайомих у місті Сансі у Франції. Віктор Решетняк обіймав посаду мера Вишгорода другий термін та вже близько 20 років українське містечко Вишгород пов’язано з французьким містечком Сансом децентралізованою співпрацею.
Раптова смерть Віктора Решетняка вразила багатьох жителів Санса. Мер Вишгорода багато разів відвідував наше місто. Адже вже майже протягом двадцяти років Вишгород і Санс підтримують стосунки між меріями та медичними закладами. Особлива увага приділяється обміну досвідом між медичними співробітниками та покращенню кваліфікації українських лікарів у Сансі під керівництвом лікаря Кріст’яна Лялює.
На міжнародному ярмарку, який відбувся у місті Санс у 2012 році, делегація під керівництвом лікаря Віктора Решетняка перебувала декілька днів.
«Це була людина динамічна, душевна та щедра. Він приймав нас навіть у своєму особистому будинку», — каже Марі-Поль Шаппюї, заступник мера у відставці, яка у березні цього року відвідала мера Вишгорода Віктора Решетняка разом із опозиційним муніципальним радником Олександрою Ленейн. (Марі-Поль Шаппюї під час перебування була відзначена званням «Почесний громадянин міста Вишгорода»). — «Віктор Решетняк перетворив Вишгород на місто европейського рівня, модернізував лікарню. Щоразу, коли він приїздив до Санса, він надихався квітковими насадженнями та ландшафтним озелененням — в результаті прекрасна алея дружби міст-побратимів з’явилася у Вишгороді».
Релігійна церемонія прощання з Решетняком Віктором Олександровичем відбулася у церкві свв. Бориса та Гліба, яка розташована на високих схилах Київського моря у Вишгороді.