29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Я — ми — Україна

За інф. районного радіомовлення
ФОТО — Олександр КОВАЛЕНКО, «Слово»

1 червня Вишгородщина відзначила Міжнародний день захисту дітей — традиційно на набережній Київського «моря».

На вході до розважального містечка близько трьохсот дітей з усіх населених пунктів району зустрічали веселі клоуни та гноми, які дарували дітям повітряні кульки кольорів національного прапора, нагрудні значки учасників Фестивалю «Я — ми —Україна». Також всі маленькі відвідувачі отримали порцію морозива.

Діти мали змогу розважатися одразу на кількох майданчиках. Активні ігри проводили «казкові персонажі», надувні атракціони та батути працювали з обох боків «вулиці», де дорослі-волонтери наглядали за малими пустунами, ляльковий театр «Дивограй» показав багато цікавих вистав за сюжетами українських народних казок, діти взяли участь у шоу мильних бульбашок.

На набережній Київського водосховища було розгорнуто численні майстер-класи, зокрема — гончарство, художня ковка, дівчатка вчилися робити мехенді (художній розпис по тілу природним барвником — хною), виготовляти різноманітні прикраси, ангелів з кукурудзяного листя, символи миру — паперових голубів, домашні обереги, шити іграшки для пальчикових ігор, робити аплікації і витинанки, сувеніри в стилі декупаж та листівки, малювати пальчикові пейзажі.

На галявині біля Співочого поля було розгорнуто скаутський табір, де інструктори навчали дітей скелелазанню, ставати намети, правильно розпалювати вогнище. Національна організація скаутів України презентувала найкращі літні наметові табори, тож батьки могли ще й вирішити питання літнього відпочинку дитини.

На головній сцені виступали вихованці РБК «Енергетик»: Каріна Мартиросян, Софія та Анастасія Птушко, вокальна студія «Фьюжн», танцювальні колективи «Болеро», «Діамант-Еліт», «Мозаїка». Артисти РЦТ «Дивосвіт» Іветта Лютаєва, Оля Горбач, молодша група вокальної студії «Візерунок» та студія хореографічних мініатюр «Пролісок» дарували свої таланти.

У перервах між концертними номерами на сцену піднімалися сміливці, які брали участь у конкурсі-караоке. Тут не було ні переможців, ні переможених. Всі співаки-аматори отримали спеціальні дипломи та подарунки — м’які іграшки і розвиваючі ігри.

Поряд зі сценою відбулися спортивні змагання «Моя спортивна родина». Участь у них взяли 5 команд: Лівий Берег, Нові Петрівці, Лютіж, Демидів і Вишгород. Майже три години веселої,цікавої і надзвичайно запеклої боротьби у конкурсах «Сумо», «Штани», «Лижі», «Черевики» та перетягування линви. За підсумками журі, перемогу вибороли спортсмени із Демидова. «Срібло» — команди Вишгорода, «бронза» — дісталася команді з Лютіжа. Нові Петрівці зайняли четверте місце, Лівий Берег — п’яте. Всі отримали грошові заохочувальні

d4cmD5RQORs

IMG 7381(1)

IMG 7381

MADcsLm8Y00

Mfw6cs-qWIM

nSuhv04g9j0

wwx9eo6LqFo

AxtS-flqKZY