29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Сольова камера і масажне крісло повернуть здоров’я сотням людей





Федір МАРІНЧЕНКО, пенсіонер

Так сталося, що через непереборні обставини мені довелось залишити рідний край — місто Луганськ (зона АТО) і переїхати до Вишгорода.
Мені тут відразу сподобалось: місто чисте, зелене, привітне. А ще більше сподобалось, як тут мене зустріли. Без проблем зареєстрували, видали довідку переселенця, надали грошову допомогу тощо.

Я — людина літнього віку і потребую медичної допомоги. По неї і звернувся до центру медико-соціальної допомоги у м. Вишгороді, що на вул. В. Симоненка, 5. Багато в чому полегшився мій стан після процедур для лікування хребта на медичному ліжку відомої південнокорейської фірми «Nuga-best»: на ньому хребет прокочується турманієвими ролами, виготовленими із вивержених вулканічних порід за унікальною технологією. Є тут і «Друге серце» (килимки з камінням), наколінні і плечові нагрівачі і т. ін. Облаштовано два ліжка для виконання крапельниць та отримання інших процедур — щось на зразок денного стаціонару, де можна отримати базову медичну допомогу.
Лікар Світлана Данилюк планує придбати сольову камеру і масажне крісло, оскільки багато відвідувачів мають проблеми з легенями та болі в ногах, а у кріслі виконується масаж ніг, що покращує кровообіг. Але, на жаль, Центр не має коштів, щоб придбати таке обладнання. Для цього потрібні 200-300 тис. грн.
У масштабах міста чи району це невеликі кошти. Тому звертаюсь до міського голови Віктора Решетняка з проханням: при нагоді віднайти ці кошти, а, може, до цього залучити підприємців міста і району. Адже знаю, що Віктор Олександрович опікується питаннями здоров’я містян. Пацієнти Центру були б дуже вдячні за таку турботу.
Для небайдужих повідомляю контактні телефони: (067) 401-66-59 — Світлана Данилюк; (04596) 5-26-38 — центр медико-соціальної допомоги.
Кількість відвідувачів тут значно зросла у 2014-2015 роках через переселенців із Луганської і Донецької областей, з Чорнобиля. У день тут буває близько 50 чоловік, за місяць — більше тисячі, і всі залишають Центр із вдячністю за допомогу.
Тут є і чудова пральна машина на 12 кг білизни. Люди приходять і перуть самостійно свої речі.
При мені прийшла молода сімейна пара з проханням виділити дитяче ліжко, оскільки у квартирі нікуди покласти дитинча. Як раз у Центрі таке ліжко було. Як люди раділи допомозі!
У Світлани Іванівни невеликий колектив — усього шість працівників. Але які це люди! Наприклад, Любов Івасишена. Це про неї говорять — має золоті руки і золоте серце. Валентина Кашка теж із цієї когорти.
Такі люди зігрівають наші серця, і ми — переселенці — добре почуваємось у своїй рідній Україні.