28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Сюрпризи для мами





Валентина ЯКОВЕНКО, методист ЦТ «Джерело»
ФОТО –  Андрій МАКСІМОВ, Валентина ЧИСТЯК, «Вишгород»

У День матері усім мешканцям міста Вишгородська міська рада та міський Центр творчості «Джерело» за підтримки  ГО «Вишгород – наш дім», ВРГО «АпТаун»,  – подарували чудове свято. Галявина казок у сквері на вул. Шкільній  розквітла усмішками святково зодягнених мам, бабусь та діток. Тут на них чекали  безліч музичних вітань від юних джерелят, розваги та творчі справи.

Мами не піклувалися про те, що їхні чада нудьгуватимуть, адже на кожному кроці було цікаве заняття: хтось виготовляв іграшку у техніці валяння – із дизайнером Тетяною Швидкою, хтось готував подарунок для матусі з фетру разом із майстринею Олександрою Савченко.

Малеча виліплювала глиняних птахів та баранців-свищиків – із майстром Музею гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника Юрієм Денисенком. Тут збиралися сім’ями, як Віталій та Інна Толочики разом із п’ятирічним Іллею та десятимісячним Григорієм. Сімейство каже, що не вперше вже тут. Ось і цього року із задоволенням прийшли на свято.

Як завжди, багато дітей різного віку було біля джерельної майстрині Олени Кольвах. Чотирирічні Віка Хомутовська та Даша Федосенко, п’ятирічна Даша Малоока та інші дівчатка, хлопчики і їхні мами навчалися робити ляльку-малюка.

 А дехто з матусь няньчив своїх дітей і одночасно творчо працював: Олена Ткачова (студія всебічного розвитку «Творчі люди»), яка нещодавно організувала  перший сімейний ярмарок у Вишгороді, пропонувала власні  вироби ручної роботи. Вона працює щодня, і майже весь час біля мами – її восьмирічні двійнята Єгор і Варвара та Мишко, якому ще немає трьох рочків.

Словом, усі жінки, всі матусі – майстровиті, невтомні, працьовиті й красиві! Зі святом їх привітав Вишгородський міський голова Віктор Решетняк. Багато років праці у галузі медицини, свої знання і тепло свого серця він доклав до того, аби тисячі жінок відчули щастя материнства.

 Зі сцени Галявини звучали найтепліші слова про мам – від ведучої Яни Буланової.  Змінювали один одного творчі колективи «Джерела»  – молодша група  хору «Коралі» (керівник Ярослава Бень), співочі колективи «Домісолька» (керівник Ганна Покровська) та «Співаночка» (керівник – Валентина Демочко). Їхні пісні – для мам і про мам.

А за сценою дівчатка-коралики жваво пропонували всім бажаючим солодощі, приготовлені небайдужими вишгородцями, – на благодійні кошти від продажу (а це –  1 828 грн) учасники хору «Коралі» придбають необхідні медичні препарати чи обладнання для дитячого відділення Вишгородської центральної районної лікарні.

Були тут ігри та естафети, а також – вперше – хімічне шоу  із понад десяти дослідів, які провів художній керівник Центру творчості «Джерело» Юрій Ушаков зі своєю помічницею Анною Франко. Діти захоплено спостерігали за літаючою пробкою, за тим, як з’являється хімічна вода із запахом та хімічний коктейль, поринали у майже справжнісінькі хмари…

У конкурсі малюнка на асфальті, який проводили вишгородські пластуни, перемогли Артем Педунов, 12 років, вихованець студії «Ра» ЦТ «Джерело» (1-е місце), Вікторія Хоменко, 8 років (2-е місце), Оля Гецко, 6 років (3-є місце). Вони отримали книги від друкарні «Старий лев», а всі інші учасники (понад сорок дітей) – маленькі солодкі призи.

Приємним сюрпризом для мам став і розіграш призів, який провела один із організаторів свята Неля Новаковська:  розіграно три сертифікати (кожен – на дві особи) на відвідування спа-комплексу від мережі готелів «Вишеград» та місячний абонемент на групові заняття від клубу сімейного дозвілля «FELICITA-CLUB».

Сюрпризи для мам  – вдалися!

DSC 2899

DSC 2901

DSC 2935

DSC 2954

DSC 2967

DSC 2969

DSC 2977

DSC 2980

DSC 3002

DSC 3011

DSC 3124

DSC 3137

DSC 3142

DSC 3160

DSC 3178