28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Мирного неба!





1

Цьогоріч  ми відзначаємо 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ту річницю завершення Другої світової війни. У цій війні не один доблесний українець поклав своє життя за принципи свободи та ідеї незалежності.

Переможний день 9 травня, закарбований в історії як завершальний етап у Другій світовій війні, одній із наймасштабніших і найбільш кровопролитних упродовж історії людства, сьогодні набув особливого значення. Сьогодні, як і колись, український народ знову молиться за мир на рідній землі, а наші військові знову вимушені виборювати свободу та незалежність свого народу. Військовий конфлікт, який вже понад рік триває у східних регіонах України, ще більше об’єднав націю у прагненні відстояти державу. 

Схиляємо низько голови перед загиблими воїнами Другої світової війни. Їх подвиг назавжди залишаться у наших серцях. Щира подяка — усім ветеранами Другої світової війни. Ваш приклад відданості своїй Вітчизні додає сьогодні нашим воїнам сили духу та мужності захищати неподільність кордонів України. Переконаний — невдовзі ми святкуватимемо нашу нову перемогу над агресором у неоголошеній Росією війні на сході української держави.   

Шановні земляки! Бажаю усім вам міцного здоров’я, довгих років життя, щастя  та благополуччя у кожній родині. Нехай назавжди над нашою державою буде мирне небо!

Голова Київської облдержадміністрації Володимир ШАНДРА

 

День пам’яті

Дорогі наші ветерани! Дорогі вишгородці і гості міста!
Нинішнє свято Перемоги ми зустрічаємо в умовах проведення антитерористичної операції на Сході України. Воєнні дії внесли свої корективи у формат нашого свята.
Семидесяту мирну весну ми вперше відзначаємо паралельно з нашими колишніми союзниками по антигітлерівській коаліції. 8 травня ми присвятили Дню пам’яті та примирення, а 9 травня, як завжди, відзначаємо День Перемоги над нацизмом у Європі.
Я переконаний, що молодь і ветерани підтримають такий формат свята, адже День пам’яті – це наш уклін мільйонам українців, інших народів Радянського Союзу, які полягли на фронтах війни.
Пам’ять про них зобов’язує нас, сучасників, свято берегти мир, боронити Вітчизну. Наша молодь у боях на Донбасі вже довела, що нинішнє покоління – гідне своїх батьків і дідів.
Давайте сьогодні ще раз згадаємо всіх, хто віддав своє життя за Вітчизну, усіх невинних жертв, чиї життя обірвала війна.
Від імені міської ради, її виконавчого комітету, від себе особисто висловлюю глибоку подяку ветеранам за мужність і героїзм, за Велику Перемогу. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, щастя, бадьорості духу, довгих років життя.
Вічна пам’ять героям!
Слава переможцям!
Зі святом!

Вишгородський міський голова Віктор РЕШЕТНЯК