28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Казахстан вирішив виділити мільйон євро на будівництво “Укриття”





Казахстан вирішив виділити ще 1 млн євро на будівництво нового безпечного конфайнмента (об’єкт “Укриття”) на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомила міністр у справах економічної інтеграції Казахстану Жанар Айтжанова в ході Міжнародної конференції з підтримки України.

“Уряд Казахстану недавно прийняв рішення надати фінансову допомогу в чорнобильський фонд” Укриття “та надати ще додатково 1 млн євро у вигляді фінансової допомоги”, – повідомила вона.

Айтжанова також зазначила, що в січні Казахстан надав Україні гуманітарну допомогу у розмірі 300 тонн і працює на формування другого пакета гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, державне спеціалізовані підприємство Чорнобильській атомній електростанції (Київська область) відзначає необхідність залучення 500 млн євро донорської допомоги для забезпечення фінансування будівництва конфайнмента (об’єкт “Укриття”).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія готова виділити 70 мільйонів євро для будівництва конфайнменту над зруйнованим 4-им енергоблоком Чорнобильської АЕС.