28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Детальні плани територій погоджуватимуться на профільній комісії, проходитимуть експертизу і громадські обговорення





2

Марина КОЧЕЛІСОВА
ФОТО — Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

33 депутати і міський голова розглядали 20 запланованих питань порядку денного і п’ять «з голосу» впродовж 3,5 години без перерви. Мешканці свіжих багатоповерхівок, власники дачних ділянок і звичні на засіданнях сесій «громадські діячі» брали слово без дозволу, гучно обіцяли «слідкувати за всіма» і втручалися в обговорення, а на зауваження відповідали у старому партійному стилі («Ви де знаходитесь? Ви що собі дозволяєте? Ми говорили і будемо говорити, і у вас не спитаємо!»)
Розповідь про себе кандидата на посаду першого заступника міського голови (його виступ та коротку біографічну довідку див. на сайті газети «Вишгород») люди з плакатами не слухали, а запропонували випробувати себе на громадських засадах. Врешті, не зібравши потрібної кількості голосів «за», ображений кандидат полишив залу із вигуком: «Я не розумію, як ви працюєте з таким депутатським корпусом».
Звіт про виконання Вишгородського міського бюджету за 2014 рік було затверджено: доходи по загальному фонду у сумі 36 021, 1 тис. грн, по спеціальному — 19 480, 2 тис. грн; видатки, відповідно, 34 395,6 тис. грн і 12 489,7 тис. грн. Так само затвердили використання коштів цільового фонду в сумі 415 462,92 грн.
Внесення змін до рішення від 15.01.2015 р. № 42/9 «Про Вишгородський міський бюджет за 2015 рік» викликало гарячі дебати щодо коштів на придбання насосів для подачі води на Кургузова, 1 і 3-б, ремонту колектора і на оренду та зарплатню працівникам КП «Координаційний центр з будівництва та земельних питань Вишгородської міської ради». Депутати вимагали спочатку розглядати програми, а вже потім — зміни до бюджету, надати більшу суму ВМКП «Водоканал». Врешті, КЦ таки виділили кошти на оренду та затвердили програму розвитку на 2015 рік.
«Із голосу»:
— надали дозвіл на створення органу самоорганізації населення — вуличного комітету «мікрорайон ГАЕС 2015» (у межах визначеної частини вулиць Спаської, Покровської, пров. Андрія Первозванного та Преображенського);
— передали на баланс філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» лінію електропередачі для освітлення земляної греблі вздовж лівого берега;
— внесли зміни і доповнення до складу комітету з конкурентних торгів;
— прийняли до комунальної власності територіальної громади міста: об’єкти інженерної інфраструктури (мережі зовнішнього освітлення буд. № 3 та 4 на вул. Ю. Кургузова);
світлофор на перехресті вул. Набережної та Глібова;
штучну новорічну ялинку з прикрасами;
колісний трактор;
10 квартир 3-6-ої секцій на вул. В. Симоненка, 4-в.

Диригенти зали

Віктор РЕШЕТНЯК,
Вишгородський міський голова

Оце по-господарськи: дублювати КРУ, УБОЗ і СБУ. Красно дякую депутатам, які ігнорували закон, підписаний Президентом, а натомість придумали власне «пуб-лічне рішення»!
Замість професіональних структур — «народний» контроль, а диригенти (без вищої музичної освіти) — емоційно «врівноважений» і відомий своєю небайдужістю до неповнолітніх прапороносець, ряджений (з натуральним кольором волосся) завсідник усіх мітингів та людина із «світлим» минулим.
Як тут не згадати «Собаче серце»: хто — співає хором і хто — працює!

Так само «з голосу» підтримали депутатський проект щодо публічного звітування про використання бюджетних коштів.
Із дня офіційного оприлюднення набирає чинності і затверджений на засіданні 44 сесії Порядок залучень, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі (внесків) замовників (інвесторів) у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Вишгорода (див. на сайті міськради та чит. у наступному номері газети «Вишгород»).
До рішення про розробку детального плану територій міста додали поправку — доповнити ч. 3 проекту рішення фразою: «поетапність (черговість поквартальної розробки) та завдання на проектування перед укладанням договору з суб’єктом господарювання (який має у своєму складі архітектора, що має кваліфікаційний Сертифікат) погоджувати з профільною постійною депутатською комісією з питань стратегії розвитку міста, будівництва, транспорту та зв’язку. В зв’язку з цим, ч. 3 проекту рішення стає ч. 4, а ч. 4 відповідно — ч. 5».
Під час обговорення було озвучено звернення 53 молодих батьків до міського депутатського корпусу: при розробці детальних планів зважати на об’єкти соціальної інфраструктури та завчасно інформувати про будівництво на біл-бордах, сайтах, у друкованих ЗМІ, щоби громада працювала разом із депутатами. «Ви підтримаєте нас, а ми на виборах підтримаємо вас», — сказала Христина Чекаленко.
Пункт 12 порядку денного (про детальний план територій на вул. Шкільній) було знято з розгляду, оскільки він логічно входив до попереднього. Через відсутність висновків управління Держземагентства у Вишгородському районі земельних ресурсів було знято з розгляду проект рішення затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки загальною площею 4,1 га (в/ч А 2245) для будівництва навчально-тренувальної бази.
За відсутності погодження школи і лікарні знято з розгляду проект рішення про надання дозволу суперфіцію земельної ділянки орієнтовною площею 0,0200 га для розміщення, будівництва та експлуатації котельні на твердому паливі (доля забезпечення життєдіяльності спеціалізованої школи «Сузір’я»).
Депутати принагідно відзначили оперативну реакцію заступника міського голови Олексія Рачинського (до проектів рішень додано графічні матеріали) та надали згоду:
— на продаж ТОВ «Темп-2011» за 2 443 141 грн 88 коп. земельної ділянки площею 1,9918 га (вул. Новопромислова, 7/8-а) і ТОВ «Меридіан плюс/Україна» за 931 853 грн 39 коп. (перший внесок — 50 %, решта — у розстрочку на шість місяців) земельної ділянки площею 0,5057 га (вул. Н. Шолуденка, 19)
— і на передачу в суборенду О. Довгань (на період дії договору оренди ФОП Т. Савенок) земельної ділянки площею 0,0497 га для розміщення магазину квітів «Лілея» (вул. Набережна, 6-а).
Із ТОВ «Ніка» Лтд розірвали договір оренди земельної ділянки площею 0,5498 га (вул. В. Симоненка, 4-а), оскільки будинок введено в експлуатацію і земельна ділянка переходить у комунальну власність.
Подовжено на п’ять років договори оренди ТОВ «Рута» — на земельну ділянку загальною площею 0,7580 га (на березі р. Дніпро між територією ТОВ «Етерно» і ВАТ «Гідромеханізація») та ПП «НВФ «Омега» — на земельну ділянку загальною площею 1,0684 га (вул. Шлюзова, 4, стара промзона). Орендна ставка в обох випадках встановлена у розмірі 8 % від нормативної грошової оцінки землі.
Вишгородський міський голова привітав іменинників березня та, принагідно інформувавши про листи-звернення до сільських голів Лівого берега, запросив депутатів і городян поміркувати над регіональним об’єднанням, аби територіальна реформа ішла знизу, в інтересах громад міста і сіл та надавала усім рівні права.

Звернення власника землі під забудову

Я — не забудовник, я власник землі (на розі вул. Шкільної та просп. Т. Шевченка — ред.). До мене приходять інвестори та забудовники з пропозиціями. Це нормальні поважні люди: вони підтримують місцеві промислові підприємства під час фінансової кризи; вони можуть побудувати людям житло, обіцяють налагодити інфраструктуру; вони надають можливість створити нові робочі місця, забезпечити заробітною платнею будівельників, кранівників, водіїв.
Я зустрічався з мешканцями «ОльжинГраду» — пояснював ситуацію. Ще раз пропоную зустрітися та обговорити, скласти вимоги до забудовника.
До речі, коли розпочався скандал, мені подзвонила особа (начебто від голови правління ОСББ «ОльжинГрад»), пообіцяла узгодити це питання, сказала, що не треба з людьми нічого узгоджувати, а заплатити їй певну суму — і вона все зробить, і більше не буде ніяких мітингів і пікетів.
Наголошую: я не буду вести сепаратні перемовини з кимось із вищезазначених осіб. Сьогодні вони є, а завтра — нема (переоберуть), а люди залишаться невдоволеними.
Я так робити не буду. Приходьте, будемо спілкуватися і будемо гарними сусідами.
Максим КАЛІНКІН