19.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Україна — Литва: спільні проекти





Інструменти успіху. Мотивація, зона комфорту, і чи можна керувати часом?

Влас. інф.
ФОТО — архів ВРГ «Інтелект»

Нещодавно у Вільнюсі перебувала українська делегація освітян, до складу якої входили представники Верховної Ради України, Міністерства освіти та науки України, Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, директори навчальних закладів, зокрема і директор Вишгородської районної гімназії «Інтелект» Інна Шубко.

Основною метою поїздки освітян було вивчення досвіду з питань  розвитку системи позашкільної освіти Литовської Республіки, обмін досвідом з питань підвищення якості позашкілля, розширення міжнародної співпраці та організації волонтерської роботи.

19 лютого у Посольстві України в Литві з членами української делегації зустрівся Посол Валерій Жовтенко. У неформальній розмові обмінялися думками щодо розвитку українсько-литовського співробітництва у галузі освіти, зокрема реалізації освітнього проекту з позашкільної освіти.

Наступного дня наша делегація взяла участь у меморіальному заході, присвяченому вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, який відбувся у Сеймі Литовської Республіки. До присутніх звернулись Посол України В. Жовтенко, Перший віце-спікер Сейму Литви В. Гядвілас, Віце-спікер, Голова Комітету у європейських справах Сейму Литви Г. Кіркілас, депутат Сейму Е. Зінгеріс, засновник та голова міжнародного волонтерського об’єднання «Blue and Yellow» Й. Охман. У своєму виступі Посол наголосив на історичному значенні Майдану — Революції Гідності 2013-2014 рр. та подвигу Героїв Небесної Сотні, гідне вшанування якого визначено Указом Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», а також висловив вдячність Литві та литовському народові за солідарність з Україною та підтримку українського народу у боротьбі проти російської агресії.

Захід продовжився спільною панахидою за Героями Небесної Сотні, яку провели священики Української греко-католицької церкви та Української православної церкви Київського Патріархату.

Освітяни також взяли участь в тренінговому семінарі за програмою персонального та професійного розвитку «Інструменти успіху. Мотивація, зона комфорту, і чи можна керувати часом?». Навчання провів Валдас Янкаускас,  президент асоціації неформальної освіти «JAUNIMO AKADEMIJA», директор  дитячого та юнацького центру «Lithuanian Children &Youth Center» (м. Вільнюс). Українські фахівці отримали Міжнародні сертифікати.

Під час візиту делегація відвідала також Сейм Литви (де відбулася зустріч із членом Комітету освіти, науки і культури Гінтарасом Стяпонавичюсом), Міністерство освіти та науки (зустріч із заступником Міністра освіти Наталією Істоміною); Центр дітей та молоді Литви та Соціальний молодіжний центр А. Матулайтіса Sopke.

49tFzM0PzbY

K 7zeQupXRY