28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Коротко про різне





Виплати військовим у зоні АТО

Той, хто бере участь в АТО, отримає вдвічі більшу грошову нагороду, ніж ті, хто служать за її межами. Про це заявив Прем’єр-міністр України на нараді за участю силовиків. Яценюк підтвердив, що обіцянка президента платити по 1000 гривень за день перебування в бою, закріплена в постанові Кабінету міністрів. “Різниці немає, солдат це чи генерал”, підкреслив глава уряду.

Теракти у Сирії 

2 лютого у найбільшому сирійському місті Алеппо в результаті обстрілу бойовиків загинули дев’ять мирних мешканців, ще десятки поранено, повідомляє телеканал AlManar.

У столиці Сирії Дамаску в результаті вибуху загинули шість шиїтських паломників з Лівану, ще 22 поранені.

Батальйонне братство

1 лютого на Майдані збиралось Народне віче за участю близько 500 людей. Одна з вимог мітингувальників –імпічментПрезиденту. Під час віче було оголошено про створення громадської організації «Всеукраїнське батальйонне братство».

Зокрема, протестувальники вимагали введення воєнного стану, зміни силового блоку – звільнення голів Міноборони, РНБО, Генштабу та Генпрокуратури. Представники батальйонів хочуть, щоб керівників силових відомств бійці обирали самі, а також щоб вони були присутні на засіданнях силових відомств.

Кузьма Скрябін загинув в аварії
На Дніпропетровщині в автомобільній аварії
загинув український співак Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін. 2 лютого близько 8 години у Криворізькому районі Дніпропетровської області біля села Лозуватка сталося зіткнення позашляховика співака і вантажівки.Артист від отриманих травм загинув на місці.

Свої співчуття у зв’язку із загибеллю Кузьми Скрябінависловив Президент України Петро Порошенко.

13 тисяч біометричних
Біометричні паспорти, оформлення яких
розпочалося з 12 січня 2015 року, вже отримали 13 тисяч українців. По оформлення документа звернулися понад 100 тис громадян. Більшість українців (близько 65 тисяч) обрали біометричні паспорти. Понад 13 тисяч українців вже стали володарями закордонних паспортів нового зразка.

Долар, уперед!

Із 5 лютого Нацбанк плануєвідмовитися від використання індикативного курсу, забезпечивши єдиний ринковий курс гривні на міжбанківському валютному ринку.

«За» антикорупцію

3 лютого Верховна Рада підтримала за основу законопроект щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України із питань запобігання корупції.

Народні депутати проголосували одноголосно: «за»– 283 голоси.

Заборонили в’їзд за внутрішніми паспортами
Україна з 1 березня позбавляє громадян Росії можливості 
в’їжджати в країну за внутрішніми паспортами. Про це йдеться в Постанові Кабінету Міністрів.
У відповідь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва
як виняток збереже українцямв’їзд на територію РФ за внутрішніми паспортами.

Полтавщину потрусило

У Полтавській області вранці 3 лютого стався землетрус магнітудою 4,6 балів. Епіцентр – у 35 кілометрах на Північний Схід від Гадяча, біля села Василівка в Сумській області, на глибині 10 км.
Раніше землетрусів у
Центральному регіоні України не спостерігалося.

На штурм
Представники
«Всеукраїнського батальйонного братства»3 лютогоштурмували Адміністрацію Президента, прорвавшись через шлагбаум на вулиці Банковій. Однакправоохоронці заблокували їм вхід на територію Адміністрації.

Угода: Польща-Литва-Україна

4 лютого Верховна Рада схвалила ратифікацію угоди щодо створення спільної українсько-польсько-литовської військової частини. За це рішення проголосували 290 народних депутатів. Угоду про створення багатонаціональної польсько-литовсько-української бригади було підписано у Варшаві 19 вересня 2014 рокуміністрами оборони України, Польщі та Литви.

30 медалей паралімпійців

На чемпіонаті світу з лижних гонок та біатлону, який проходив у місті Кейбл (США), паралімпійська збірна України у складі 14 спортсменів посіла високе 2-ге загальнокомандне місце серед 15 держав-учасниць. У доробку українців 30 здобутих медалей, серед яких 9 золотих, 11 срібних та 10 бронзових нагород. Цей чемпіонат також став зоряним для Олександри Кононової, яка побила попередні результати найкращих виступів на чемпіонатах світу та стала найкращою спортсменкою не тільки України, але й показала найкращий результат чемпіонатів світу (з 6-ма золотими та 1 срібною медалями).

Подвійний удар

4 лютого українські тенісистки перемогли збірну Туреччини. Тандем Лесі Цуренко і Ольги Савчук приніс перемогу синьо-жовтій команді над турецьким колективом у Кубку Федерації.