29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Без «гарячого» — до 1 квітня





Влас. інф.

Із 12 січня припинено харчування дітей, постраждалих в результаті аварії на ЧАЕС. Міністерство соціальної політики передало функції з організації харчування пільговиків на регіональний рівень. 
Позначилось це і на вишгородцях. Учні молодшої школи, які мають чорнобильські посвідчення, залишились без обідів. Парадокс — у 4-й зоні в шкільних їдальнях годують тих першачків, батьки яких не постраждали від аварії на ЧАЕС.
Дитячих садочків це не торкнулося, адже вони — на балансі міста. Усі дітки харчуються. Можливо, якби усі навчальні заклади перебували у власності міста, ситуація була б зовсім іншою…
Поки що Мінсоцполітики, як головний розпорядник бюджетних коштів, здійснюватиме їх розподіл розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня, а саме — обласним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення — пропорційно чисельності потерпілих дітей. У свою чергу, згадані структурні підрозділи укладатимуть договори та здійснюватимуть оплату послуг організаторам харчування на підставі актів про надані послуги, погоджених із керівниками навчальних закладів та завірених відділом освіти за місцем розташування навчального закладу.
Оскільки для налагодження цієї роботи потрібен певний час (орієнтовно процедура закупівель триватиме 2,5 місяця), харчування учнів припинено до 1 квітня.
Маємо те, що маємо. А поки школярики перебиваються домашніми перекусами всухом’ятку.