28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Українські військові отримуватимуть модернізовані засоби персонального захисту

«Збережи життя солдату» – таку назву має нова ініціатива народних депутатів України із групи “Суверенна європейська Україна” Ігоря Єремеєва, Ярослава Москаленка і Степана Івахіва. Основне завдання кампанії – забезпечити наших військових модернізованими засобами персонального захисту задля безпечного виконання завдань під час служби і успішного повернення додому. До ініціативи планується залучення відомих громадських активістів і діячів культури.

Першим кроком у рамках започаткованої ініціативи стала закупівля 50 бронежилетів найвищого ступеня захисту, радіостанцій та необхідних у побуті речей військовим ковельської частини сухопутних військ А2042.

Нині, коли Україна стоїть перед найбільшим викликом за часи Незалежності, українські війська знаходяться не у кращому матеріальному становищі. Особливо це стосується фактичного стану екіпірування.

У “Суверенній європейській Україні” переконані, що кожен солдат, який ризикує своїм життям заради Батьківщини, повинен бути впевнений у надійності та ефективності власного обмундирування. Життя солдата – це головне, що варто зберегти.

У рамках ініціативи на потреби українських військовослужбовців планується й надалі передавати захисні куленепробівні кевларові шоломи, бронежилети та аксесуари до них, обмундирування, спецокуляри, тепловізори, засоби зв’язку та інші елементи захисту, військові швидкі допомоги, необхідне медичне обладнання та лікарські препарати тощо.

Це не перша ініціатива представників “Суверенної європейської України” стосовно допомоги армії. Народні депутати із даної депутатської групи одними із перших перерахували на потреби Міноборони фінансову допомоги у розмірі 16 млн гривень.