19.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» бюджетоутворююче підприємство Вишгородського району

Філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» бюджетоутворююче підприємство Вишгородського району

Найбільша гідрогенеруюча компанія країни – Укргідроенерго – посіла четверту сходинку у рейтингу найбільш прибуткових компаній державного сектору економіки за підсумками першого кварталу 2021 року.

Так, Товариство забезпечило собі чільне місце у п’ятірці лідерів, продемонструвавши прибуток у 2,2 мільярди гривень.  

Укргідроенерго  упродовж багатьох років поспіль посідає ключові місця у рейтингах найбільших платників податків України. Лише з початку поточного року до бюджетів усіх рівнів компанія сплатила рекордну суму – 3,7 млрд грн, при запланованому показнику в 2,5 млрд грн!

Окрім того, Товариство забезпечило найбільшу в енергетичній галузі суму надходжень  до державного бюджету від сплати дивідендів, перерахувавши до казни 1,2 млрд грн за 2020 рік, ставши абсолютним лідером в галузі за сумою відрахувань.

У свою чергу філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» в 2020 рік в сумі сплатила 62, 7 млн.грн.

Аналіз показників діяльності Укргідроенерго за останні роки свідчить про стабільну і надійну роботу державної компанії, яка постійно розвивається, здійснюючи інвестування в реконструкцію діючих об’єктів, будівництво нових генеруючих та акумулюючих потужностей.

Варто підкреслити, що прибуткова діяльність компанії упродовж останніх 10 років демонструє високі показники, підтверджуючи її стабільний фінансовий стан і позитивну динаміку розвитку.